Εκστρατεία κατά Γιούνκερ – Σόρος από τον Ορμπαν

Δεν «μασάει» από τους ευρω-τσαμπουκάδες ο Βίκτορ Oρμπαν, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο… μάτι και του επικεφαλής της Κομισιόν Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υπερασπίστηκε σθεναρά την τελευταία εκστρατεία της κυβέρνησής του στα μέσα ενημέρωσης, που ασκεί σκληρή κριτική στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και στον κερδοσκόπο επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος. Μια καμπάνια που κατηγορεί ευθέως τις Βρυξέλλες για το γεγονός ότι προωθούν μεταναστευτικά σχέδια που απειλούν την Ουγγαρία.

Συγκεκριμένα, οι αφίσες της εν λόγω εκστρατείας της κυβέρνησης, που εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα, φανερώνουν τον Γιούνκερ μαζί με τον Σόρος να χαμογελούν και η λεζάντα, απευθυνόμενη στον λαό της χώρας, γράφει με κόκκινα και λευκά κεφαλαία γράμματα: «Eχετε επίσης το δικαίωμα να ξέρετε τι ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες!» Στην αφίσα σημειώνεται ακόμη πως η Ε.Ε. σχεδιάζει να εγκρίνει υποχρεωτικές ποσοστώσεις επανεγκατάστασης μεταναστών, να εξασθενίσει τα δικαιώματα συνοριακού ελέγχου των κρατών-μελών και να καταστήσει ευκολότερες τις αφίξεις με «μεταναστευτική θεώρηση διαβατηρίου».

Από την πλευρά της, η Κομισιόν έσπευσε να κατηγορήσει τη Βουδαπέστη για διασπορά «ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης», ωστόσο ο Oρμπαν δεν έδειξε διατεθειμένος να υποχωρήσει στις φωνές που υποδείκνυαν να σταματήσει την καμπάνια. «Μια τέτοια εκστρατεία εκθέτει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών» τόνισε ο ίδιος στην εβδομαδιαία συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η παρούσα πλειοψηφία στις Βρυξέλλες επιθυμεί να ενισχύσει τη μετανάστευση, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη η οποία δεν θα ανήκει σε Ευρωπαίους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα