Δεν τούμπαρε τον Αρη

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο όμως ο συμπολίτης στάθηκε όρθιος στην Τούμπα και οδεύει για έξοδο στην Ευρώπη

Από τον
Νίκο Πετρουλάκη

Τα βρήκε σκούρα ο ΠΑΟΚ με τον Άρη και έφερε ισοπαλία 1-1, μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπου «έπεσαν κορμιά» και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν με πείσμα την κατάκτηση των τριών βαθμών, χωρίς κανένας να μπορεί να τους κατακτήσει, αλλά η μοιρασιά ήταν δίκαιη…

«Σκληρό» ματς και κάποιες φορές αντιαθλητικό, με πολλά λάθη και από τους δυο, αλλά και με «πονηρά» φάουλ έγινε στο α΄ μέρος, με τον Άρη να προσέχει τα «νώτα» του και να έχει μπλοκαρισμένους αρκετά καλά τους Άκπομ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί,. Μπίσεβσαρ, που κάνουν όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από την αντίδραση των παικτών του Άρη, ίσως περίμεναν πιο εύκολη δουλειά, αλλά τις φάσεις στο α΄ ημίχρονο τις δημιούργησαν οι «κίτρινοι», όπως η κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία (άουτ στο 17΄) και το σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή (ψηλά άουτ στο 33΄).

Τη λύση στον ΠΑΟΚ την έδωσε ο Βιεϊρίνια με «φωτοβολίδα» από 25 μέτρα, που αιφνιδίασε τον Κουέστα (39΄) και αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου εναντίον του Άρη σε 11 παιχνίδια από τις 28/08/2008 που είχε παίξει για πρώτη φορά και είχε μάλιστα τραυματιστεί (από τον Βιτόλο).

Το ίδιο σκηνικό, με παιχνίδι κέντρου, σκληροτράχηλο Άρη και πιο «προσεκτικό» στην άμυνα ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε στο β΄ μέρος, χωρίς την μεγάλη φάση, μέχρι το 85΄όταν ο Ματίγια από τη «γνωστή» θέση εκτέλεσε φάουλ, ο Βέλεθ βγήκε πίσω από την άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Εδώ που τα λέμε, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο καλύτερος από τον Άρη για να δικαιούται να πάρει τη νίκη και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, που οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε «απώλεια εδάφους», αλλά με ένα σημαντικό «μαξιλάρι» ακόμη έναντι του Ολυμπιακού, ενώ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ψυχολογική και βαθμολογική «ντόπα» για τον Άρη, που διατηρεί την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 1-1
ΓΚΟΛ: 39′ Βιεϊρίνια – 85′ Βέλεθ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Μάτος – Τζανακάκης, Βέλεθ, Κόρχουτ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάνσεν (Νορβηγία) 6
ΒΟΗΘΟΙ: Κνούτσεν 6,
Γένσεν 6

6 Πασχαλάκης
6 Μάτος
7 Κρέσπο
5 Βαρέλα
8 Βιεϊρίνια
6 Σάκχοφ
6 (56′ Ολιβέιρα)
6 Μαουρίτσιο
6 Ζαμπά
7 Μπίσεσβαρ
– (88′ Σφιντέρσκι)
6 Ελ Καντουρί
6 (68′ λ.τρ. Πέλκας)
6 Ακπομ
6 Λουτσέσκου

Κουέστα 5
Τζανακάκης 6
Βέλεθ 8
Ρόουζ 7
Κόρχουτ 6
(85′ Βαλεριάνος) –
Σιώπης 6
Ματίγια 6
Λάρσον 5
Μαρτίνες 6
(64′ Γιουνές) 6
Γκαρσία 6
(89′ Ιντζόγλου) –
Ντιγκινί 6
Παντελίδης 8

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα