Η Κομισιόν αποφασίζει για τις πωλήσεις της ΔΕΗ

Αύριο αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί της νέας πρότασης που έχει κατατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση και τη ΔΕΗ……για το πώς θα προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα (Μελίτης) μετά την αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού.

Στόχος των παζαριών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι να κλείσει άμεσα το θέμα, ώστε να μην περιλαμβάνεται στις εκκρεμότητες εν όψει της νέας έκθεσης της μεταμνημονιακής εποπτείας. Τις τελευταίες ημέρες είχαν εξεταστεί διάφορα σενάρια για την εξέλιξη του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων και η συνέχισή του (άγνωστο με ποιον τρόπο) με τους ίδιους υποψήφιους επενδυτές. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν γίνεται δεκτό από την πλευρά των Βρυξελλών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τελικά θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Στον νέο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν και νέοι επενδυτές. Παράλληλα, θα υπάρξει και διαφορετική αξιολόγηση / αποτίμηση των μονάδων που πωλούνται σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, ώστε η ΔΕΗ να μην παραμείνει «παγιδευμένη» στις προηγούμενες αποτιμήσεις. Βέβαια, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς ενέργειας, «θαύματα δεν γίνονται», και η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της όσον αφορά το ύψος των προσφορών.

Οπως έχει γράψει η «δημοκρατία», αρκετοί θεωρούν ότι (χωρίς κάποια μορφής «επιδότηση» προς τους επενδυτές) για να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες η ΔΕΗ πρέπει να… πληρώσει!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα