Σωτήρης Καλυβάτσης: «Ποιος ξηλώνει την πατρίδα μου;»

Το ξέσπασμα του Σωτήρη Καλυβάτση για την παραχάραξη της Ιστορίας και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. «Είμαστε κατώτεροι των ηρώων μας» λέειΑπό την
Μαρία Ανδρέου

Μαινόμενος ο Σωτήρης Καλυβάτσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο… Ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός, φορτισμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» και μίλησε για την παραχάραξη της Ιστορίας και το ξεπούλημα, αλλά και για την κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης! 

«Επειδή κατάγομαι από τη Μακεδονία, να ξέρετε ότι η βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Τουλάχιστον στην Εδεσσα αυτή η συμφωνία τούς έχει πονέσει πάρα πολύ. Αυτά τα θέματα, τα εθνικά, θέλουν μεγάλη ευαισθησία» αναφέρει με πάθος και συνεχίζει: «Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας, ξέρω όλη την Ιστορία μου από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παύλο Μελά, τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ποιος, λοιπόν, ξηλώνει την πατρίδα μου; Οι πρόγονοί μου έδωσαν φοβερές μάχες για να μεγαλώσει η χώρα μου και να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη από τους κατακτητές. Μα υπάρχει μακεδονική γλώσσα; Αυτή είναι φοβερή παραχάραξη της Ιστορίας. Υπάρχουν η ελληνική γλώσσα, η σλαβική γλώσσα. Η μακεδονική από ποιον εφευρέθηκε;» αναρωτιέται, ενώ, κάνοντας λόγο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεσπά: «Πέρασε από τα Κοινοβούλια και των δύο χωρών μια συμφωνία που ουσιαστικά δεν ήθελαν οι δύο οι λαοί, αλλά οι ξένες δυνάμεις που αποφασίζουν για τις τύχες τους, με βάση πάντα τα συμφέροντά τους… Είμαστε σήμερα κατώτεροι των ηρώων μας και δεχόμαστε οποιονδήποτε συμβιβασμό μάς επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση; Πραγματικά, τι κερδίσαμε μέσα από αυτή τη συμφωνία; Να φανούμε πιο ενδοτικοί στους Τούρκους;» Και συνεχίζει: «Εσείς δεν φοβάστε όταν δίπλα σας έχετε μια απειλητική χώρα, όπως η Τουρκία; Δεν φοβάστε για τη Θράκη μας; Για τα νησιά μας; Περισσότερο όμως από τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς φοβάμαι τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην Ιστορία μας είχαμε και τον Λεωνίδα, και τον Εφιάλτη. Και τον Κολοκοτρώνη, και τον Νενέκο…»

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης μιλά και για την ελληνική τηλεόραση, περιγράφοντάς τη με τα μελανότερα χρώματα: «Με θλίβει. Τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας έχουν γίνει τηλεοπτικά προϊόντα. Τρέχουν σε αμμουδιές, σε παραλίες για ένα πιάτο ρύζι, όταν ο ουσιαστικός αγώνας για την επιβίωση είναι μέσα στη χώρα μας, μέσα στην πάλη με την κρίση. Αν είναι δυνατόν!» Ο Σωτήρης Καλυβάτσης προσθέτει και τα εξής: «Στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό των νέων μας ασχολείται με τα ριάλιτι, τα γυμναστήρια, τις πασαρέλες, τα τάλεντ σόου, τις μαγειρικές και με το πώς θα γίνει γρήγορα και εύκολα διάσημο. Τραγωδία. Γεμίσαμε από επαγγελματίες influencers, που κάνουν το κορμί και το πρόσωπό τους προϊόντα στο διαδίκτυο».

Το μυαλό που ξεχωρίζει το τρωει  η μετριότητα

Οταν τον ρωτάμε αν θα πάει να ψηφίσει σε μια αμιγώς εκλογική χρονιά, ο ίδιος τονίζει: «Θα ψηφίσω με τη λογική. Δεν θα ψηφίσω τον λιγότερο χειρότερο, αλλά τον πιο ικανό. Δεν θέλω να ψηφίζω για λανθασμένο λόγο. Για το ρουσφέτι του μπάρμπα μου. Αυτά είναι αηδίες και πάνε πίσω τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και εγκαθιδρύουν τη διαφθορά. Αυτά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στο Κοινοβούλιο, με τους περιφερόμενους βουλευτές, δεν ήταν πολιτική, ήταν μαγειρική. Εγώ ξέρω το τουρλού στην ελληνική κουζίνα… Μας έχει μείνει ντομάτα στο ψυγείο, κολοκύθι και πατάτα, τα ρίχνουμε στο ταψί και κάνουμε ένα πιάτο γρήγορο και εύκολο. Εδώ όμως δεν μιλάμε για κονσέρβα, αλλά για την ελληνική Βουλή.
Το ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν αφήνουν τις καρέκλες τους για τα 7.000 ευρώ που παίρνουν τον μήνα τούς κάνει επαγγελματίες και όχι πολιτικούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά». Και καταλήγει με νόημα: «Μιλάω με νέους που μου λένε ότι για εκείνους οι πολιτικοί είναι τελειωμένη υπόθεση. Οταν βλέπουν από τον παππού τους να κόβεται η σύνταξη, τον αδελφό τους με το μεταπτυχιακό να φεύγει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, σε ποια Ελλάδα να ελπίσουν; Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Διογκώνει το Δημόσιο. Προσλαμβάνει συνεχώς νέους στο Δημόσιο και διώχνει τα λαμπρά μυαλά στα πανεπιστήμια της Αμερικής. Το μυαλό που ξεχωρίζει το κατασπαράζει η μετριότητα. Δεν ξέρω αν ένα παιδί με πτυχία πρέπει να δείξει ότι είναι μάγκας και να μείνει στην Ελλάδα για να παλέψει… Θα παλέψει μια ουτοπία».

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα