Επειτα από τέσσερις δεκαετίες η Raxevsky βάζει λουκέτο

Σε λουκέτο οδηγείται η εταιρία Raxevsky έπειτα από μια διαδρομή περίπου 40 ετών στον χώρο της μόδαςΠρόκειται για διαφορετική εταιρία, που δεν έχει σχέση με τη Mini Raxevsky, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά παιδικής ένδυσης.

Η εταιρία γυναικείων ρούχων οδηγήθηκε σε άτακτη χρεοκοπία καθώς δεν ήρθε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οπως έκαναν γνωστό οι εργαζόμενοι της Raxevsky, η εταιρία κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν «χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοί» της. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι, «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρίας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρίας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή.

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη Συμφωνία Εξυγίανσης που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρίας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρία είχε στην αγορά».

Το 2016 ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky είχε ήδη περιοριστεί στα 26, από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στους 170, από 290 που εργάζονταν σε αυτά προ κρίσης. Επιπλέον, το 2010 η Raxevsky είχε πωλήσεις 26.000.000 ευρώ, ενώ το 2014 αυτές υποχώρησαν στα 5.000.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών περίπου κατά μέσο όρο 14 μισθών για κάθε εργαζόμενο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα