Βιετνάμ: Εκοψαν όλες τις εμφανίσεις του Κιμ «μαϊμού»

Ανατροπή στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ……(και του… Air Force One, που θα ανεφοδιαζόταν στη Σούδα προτού συνεχίσει το ταξίδι του προς το Βιετνάμ, όπου την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν) προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας. Λόγω των ανέμων, το προεδρικό αεροσκάφος δεν θα μετασταθμεύσει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στο Ανόι οι προετοιμασίες για την αυριανή σύνοδο είναι πυρετώδεις. Στα πεζοδρόμια φυτεύτηκαν λουλούδια, ενώ σημαιάκια των ΗΠΑ, του Βιετνάμ και της Βόρειας Κορέας ανεμίζουν στους δρόμους. Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι οι βιετναμέζικες Αρχές απέλασαν τον Αυστραλό κωμικό σωσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος είχε εμφανιστεί στο Ανόι την Παρασκευή μαζί με τον σωσία του Τραμπ. Ο τελευταίος δεν είχε την ίδια τύχη. Παραμένει στη χώρα, του ζητήθηκε όμως να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Στο μεταξύ, ο Κιμ αφίχθη χθες με τρένο στο Βιετνάμ, συνοδευόμενος από τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, που κατείχε ρόλο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον, και την αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ.

Στόχος της βορειοκορεατικής πλευράς στη δεύτερη σύνοδο είναι η βελτίωση των διμερών σχέσεων και η μερική άρση των αμερικανικών κυρώσεων, ενώ η Ουάσινγκτον ζητεί συγκεκριμένα βήματα στην αποπυρηνικοποίηση. Για τη σύνοδο θα φτάσουν στο Ανόι περισσότεροι από 2.600 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα