«Μετωπική» κυβέρνησης και ΣΕΒ για τις τριετίες

Με αφορμή τις αυξήσεις μισθώνΣε ακόμη μία κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΕΒ οδηγεί η πρόσφατη εγκύκλιος για τα επιδόματα τριετιών μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΣΕΒ, μαζί με επτά περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους, υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος Αχτσιόγλου ερμηνεύει με λανθασμένο τρόπο τους ισχύοντες μνημονιακούς νόμους, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απαντά ότι οι αιτιάσεις των βιομηχάνων επιβεβαιώνουν την επιθυμία τους για μειώσεις εισοδημάτων στους χαμηλόμισθους.

Οπως αναφέρεται στην κοινή επιστολή του ΣΕΒ και των επτά περιφερειακών συνδέσμων προς το υπουργείο Εργασίας: «Το υπουργείο τροποποιεί την ισχύουσα νομοθεσία μέσω μιας λανθασμένης υπουργικής εγκυκλίου. Ο κατώτατος μισθός νοείται ως μία “μοναδική αξία (ποσό) αναφορά”, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τριετίες για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας μετά τη 14η Φεβρουαρίου 2012».

Νέα εγκύκλιος

Στην επιστολή επισημαίνεται: «Με την εγκύκλιο αναβιώνει προσαυξήσεις που έχουν καταργηθεί διά νόμου. Αν αυτό επιθυμεί, θα πρέπει να νομοθετήσει αναλόγως. Αλλιώς θα πρέπει να εκδώσει νέα εγκύκλιο».

Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται: «Ο ΣΕΒ εξέφρασε την επιθυμία για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο με την υπουργική απόφαση της κυρίας Αχτσιόγλου και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα