Πρόταση για μετατροπή κατηγορίας του Κορκονέα

Ανατροπή από τον εισαγγελέαΗ πρόταση του εισαγγελέα ανατρέπει τα δεδομένα στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε χθες τη μετατροπή της κατηγορίας του ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, κρίνοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή. Αναφερόμενος στον βασικό κατηγορούμενο, είπε πως «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια και αντιϋπηρεσιακή», ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο «τον άτυχο της στιγμής που δέχθηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό».

Ο πυροβολισμός

Στην πρότασή του ανέφερε, επίσης, ότι «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς, αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά» και πρόσθεσε πως «ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά, να τους δείξει ποιος είναι».
«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορουμένου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια» είπε αναφερόμενος στον Βασίλη Σαραλιώτη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα