Εγκαταλείπει τον Μαδούρο η φρουρά του

Συνολικά 156 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν λιποτακτήσει τις τελευταίες ώρες……περνώντας τα σύνορα με την Κολομβία, την ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Μπογκοτά και την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο δεν λέει να καταλαγιάσει.

Την ίδια ώρα ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από 50 χώρες ως ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας που βρίσκεται σε κρίση, εξακολουθεί να υπόσχεται αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα… αυτομολήσουν από την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό, από την Κολομβία όπου μετέβη την Παρασκευή αψηφώντας τη δικαστική εντολή που του απαγόρευε την έξοδο από τη χώρα, έφτασε την Κυριακή στην Μπογκοτά για να πάρει μέρος στη σύνοδο του Lima Group, που άρχισε χθες. «Στο πλαίσιο του Lima Group, αγωνιζόμαστε προκειμένου να βρεθεί ειρηνική λύση για τη Βενεζουέλα» δήλωσε κατά την έναρξη της συνόδου ο Ούγο ντε Σέια, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Περού.

Αργά χθες βράδυ, και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρέασα δήλωνε πως «μια συνάντηση Τραμπ – Μαδούρο θα έδινε λύση στην κρίση», ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διαμήνυε απευθυνόμενος στον Γκουαϊδό πως «ο Τραμπ είναι 100% μαζί σας. Συμπληρώνοντας ωστόσο πως για τις ΗΠΑ όλες οι επιλογές παραμένουν «στο τραπέζι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα