Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ

Τρέμουν τους ευρωσκεπτικιστές οι διεθνιστές και οι πορφυρογέννητοιΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Τα ψευτοδιλήμματα που θέτονται καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και πυκνώνουν, καθώς κάθε σχηματισμός θα προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Η Ν.Δ. προάγει το «μεταρρύθμιση ή λαϊκισμός», ο ΣΥΡΙΖΑ το «προοδευτισμός ή εθνικισμός», το ΚΙΝ.ΑΛ. το «μετριοπαθής ορθολογισμός ή συντήρηση» κ.ο.κ.

Η αλήθεια, όμως, είναι αλλού. Ολα μα όλα τα προαναφερθέντα κόμματα (μαζί με το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων) είναι ευρωσυστημικά. Πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος και ότι η αυξανόμενη εκχώρηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. μόνο οφέλη μπορεί να φέρει (ομιλίες Αδωνη Γεωργιάδη 10/2017, Νίκου Παππά 12/2018). Η κυρία Μπακογιάννη σε πρόσφατη δήλωσή της εντόπισε πολύ εύστοχα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον όλοι οι ευρωσυστημικοί σχηματισμοί σαν τη Νέα Δημοκρατία: Οι ευρωσκεπτικιστές γνήσιοι δεξιοί της Ευρώπης (Ιταλός Σαλβίνι, Γαλλίδα Λεπέν, Ούγγρος Ορμπαν) πολύ πιθανόν να είναι δεύτερη δύναμη σε αυτές τις ευρωεκλογές, παραμερίζοντας τους Σοσιαλιστές.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το σύστημα που η ίδια προασπίζεται από τα γεννοφάσκια της. Και αυτός είναι πραγματικά ο κίνδυνος για όλους όσοι έχουν μάθει να χτίζουν πολιτικές καριέρες στα δαιδαλώδη γραφεία των Βρυξελλών και πληρώνονται από τους φόρους μας, για όλους τους πορφυρογέννητους κηφήνες που τοποθετούν βυσματικά τα παιδιά τους σε οργανισμούς, όπως το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, και πληρώνονται αδρά για να αμπελοφιλοσοφούν για το «μέλλον της Ευρώπης», ενώ η εθνική συνείδησή τους έχει πιάσει πάτο, για όλους τους αυτόκλητους διεθνιστές σωτήρες με ελιτίστικο τρόπο σκέψης, οι οποίοι θεωρούν πως πρέπει να σώσουν εμάς, την «εθνολαϊκή πλέμπα», τους «λειτουργικά αναλφάβητους», όπως μας χαρακτήρισε ο τέρμα ευρωλάτρης συγγραφέας κ. Χωμενίδης, από τους «κινδύνους του εθνικισμού».

Για να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες, ναι, αυτό είναι το σχέδιο: Ολοι οι γνήσιοι αντισυστημικοί ευρωσκεπτικιστές δεξιοί συνασπίζονται στην Ε.Ε. ώστε να σχηματίσουν έναν τιτάνιο πολιτικό σχηματισμό στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος το πιθανότερο είναι να έχει τη δεύτερη θέση πίσω από τη συστημική Κεντρο(ψευτο)δεξιά του ΕΛΚ, όπου ανήκει και η ευρωσυστημική Νέα Δημοκρατία.

Με τον υπέρμετρα λαοφιλή Ιταλό Σαλβίνι πρωτοπόρο σε αυτή την κίνηση, όλοι εμείς που βάζουμε την εθνική μας ταυτότητα πάνω από όλα, οι πατριώτες που κατανοούμε ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με εντελώς διαφορετικά έθνη, των οποίων οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μοναδικότητα και κυρίως να προασπίσουμε τα δικά μας ελληνικά εθνικά χαρακτηριστικά, σας λέμε: Είμαστε οι Ευρωσκεπτικιστές και ερχόμαστε.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα