Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΡΕΒΑΝΣ»

Μόνο χαμένη μπορεί να βγει η Ν.Δ. από τα στελέχη της, που σχεδιάζουν να «εκδικηθούν» media και αντιπάλουςΑπό τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Δυστυχώς, σε μια περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να σχεδιάζουμε την επομένη της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν μπει σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο. Μια περίοδο που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα κινηθεί σε καθεστώς ακραίας πόλωσης. Ο,τι χειρότερο, δηλαδή, για τον τόπο και τη δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους λες και η εξουσία είναι πάνω από την πατρίδα και το μέλλον της. Ακόμη και μια ακτίδα συναίνεσης που εμφανίστηκε κάποια στιγμή με αφορμή τη μείωση των πλεονασμάτων που απαιτούν οι θεσμοί χάθηκε, καθώς κανένα από τα κομματικά επιτελεία δεν πιστεύει πραγματικά στον δρόμο της συνεννόησης και της σύνεσης. Πράγματι, θα ήταν ό,τι καλύτερο να βλέπαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. να καταθέτουν από κοινού μια πρόταση προς τους θεσμούς, που με συγκεκριμένα στοιχεία θα έλεγε γιατί τα υπερβολικά πλεονάσματα όχι μόνο δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, αλλά δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια να πατήσει η Ελλάδα στα πόδια της.

Οπως θα ήταν πολύ όμορφο να βλέπαμε όλα τα κόμματα να συνυπογράφουν μια επιστολή προς το BBC, με την οποία θα καταδίκαζαν την παραποίηση κάθε έννοιας δεοντολογίας στο περίεργο και χρονικά και πολιτικά ρεπορτάζ περί «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.
Αλλά, θα μου πείτε, αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους θεωρούν ότι με την πόλωση και τον διχασμό θα βγουν κερδισμένοι από την κάλπη. Ακόμη και η φωνή της λογικής του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τα δεινά των διχασμών που έχει βιώσει αυτός ο τόπος, χάνεται μπροστά στη διχαστική υστερία που έχει κυριεύσει τα κόμματα.

Να μου επιτρέψετε, όμως, μια παρέμβαση στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Μαθαίνω, και μάλιστα μου προκαλεί κατάπληξη, ότι μέσα στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται φαινόμενα που δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της. Κάποιοι για να γίνουν αρεστοί στον αρχηγό και στο περιβάλλον του ετοιμάζονται για… ρεβάνς κατά των πολιτικών και δημοσιογραφικών αντιπάλων τους. Μια αύρα αδιόρατου ρεβανσισμού διαπνέει διάφορες ομάδες, που στην πλειονότητά τους ούτε είχαν ούτε έχουν ιστορικούς δεσμούς με τον πυρήνα αυτής της παράταξης.

Τέτοιες φωνές και συμπεριφορές πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν, γιατί μόνο κακό κάνουν στη Νέα Δημοκρατία. Ανθρωποι, που υποθάλπουν και καλλιεργούν λογικές εκδίκησης και διώξεων τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και σε πολιτικούς αντιπάλους τους αποτελούν ανοιχτή πληγή για τον τόπο.
Ολοι αυτοί που προβάρουν υπουργικά κοστούμια ή σχεδιάζουν τις θέσεις που θα… καταλάβουν την επομένη των εκλογών σε περίπτωση που κερδίσει η Ν.Δ. πρέπει από τώρα να κατέβουν από το τρένο. Δεν γνωρίζω εάν πρέπει να τους τραβήξει το αυτί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος από το περιβάλλον του, αλλά άπαντες πρέπει να καταλάβουν ότι αν περάσει στην κοινωνία η λογική του ρεβανσισμού, χαμένη θα είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Γι’ αυτό ας σοβαρευτούν κάποιοι ψευτόμαγκες, που στις παρέες τους και πίσω από τις κλειστές πόρτες οραματίζονται διώξεις, υβρίζουν μέσα και δημοσιογράφους, γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Γι’ αυτό λέμε εκεί στην Πειραιώς, αλλά και στους συνεταίρους της στη Χαριλάου Τρικούπη να μαζέψουν τις λουλούδες τους που θέλουν να το παίξουν μπουλντόγκ. Είναι τοξικοί, κάνουν κακό, εκθέτουν και εκτίθενται και γυρίζουν το ρολόι της ιστορίας προς τα πίσω.

Αν νομίζουν ότι με αυτές τις συμπεριφορές τραμπούκων θα φοβίσουν ελεύθερες φωνές, πλανώνται. Διότι όταν αυτοί κοιμόντουσαν σε προθαλάμους εξουσίας (και όχι μόνο της Ν.Δ.), κάποιοι άλλοι περνούσαν διά πυρός και σιδήρου. Συνεννοηθήκαμε;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα