Κρήτη: Νεκρός ο κτηνοτρόφος, αμέτρητες πληγές

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να υποχώρησαν, όμως στην Κρήτη, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα…… άφησαν πίσω τους έναν νεκρό, τεράστιες καταστροφές και μεγάλα προβλήματα, όπως κατολισθήσεις, πλημμύρες, αποκλεισμένα χωριά, ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ κατέρρευσαν οκτώ γέφυρες, ανάμεσά τους και η ιστορική γέφυρα του Κερίτη.

Χθες το απόγευμα στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Αμυνας προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές και να συντονίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 61χρονου κτηνοτρόφου από τον Αποκόρωνα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί, όταν το όχημά του είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Πολύτεκνος

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν αρχικά.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στα Χανιά βρέθηκε χθες και ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, καθώς στην αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία συνδράμει και ο Στρατός.

Ο κ Αποστολάκης συζήτησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον συντονισμό των ενεργειών για τη μεταφορά και την τοποθέτηση στα Χανιά γεφυρών του Στρατού, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση.

Τα μεταλλικά κομμάτια των γεφυρών (τύπου Μπέιλι) έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας χθες το μεσημέρι με ένα μεγάλο κομβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων. Οι γέφυρες θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η αποστολή ακόμα δύο γεφυρών.

Τους λόγους για τους οποίους η Κρήτη υπήρξε το μεγαλύτερο «θύμα» της κακοκαιρίας ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος. Τρεις παράγοντες έπαιξαν ρόλο: η διέλευση βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης, η ύπαρξη ψυχρής αέριας μάζας στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας και η τοπογραφία (οι εκτεταμένες οροσειρές της δυτικής Κρήτης), που ευνοεί την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα