Σήμερα η αίτηση του Αργους κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τη βιωσιμότητα πολλών εφημερίδων της χώρας και κατ’ επέκταση την ελευθεροτυπία απειλεί για άλλη μία φορά το πρακτορείο Αργος (το ελέγχει ο Β. Μαρινάκης)…… το οποίο διατηρεί το μονοπώλιο στη διανομή Τύπου. Σήμερα, στο Διοικητικό Εφετείο συζητείται η αίτηση αναστολής του πρακτορείου Αργος κατά της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη μη εφαρμογή της νέας εμπορικής πολιτικής. 

Τον περασμένο Νοέμβριο το πρακτορείο είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες. Η «επιθετική» αυτή κίνηση έβαζε σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον των εφημερίδων και σηματοδοτούσε την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας. 

Στις αρχές του χρόνου η Επιτροπή Ανταγωνισμού έβαλε «πάγο» στα σχέδια του πρακτορείου, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή κατά της ΑΡΓΟΣ Α.Ε., στο «πλαίσιο της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων» σχετικά «με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου». Ηχηρό «χαστούκι» είχε δώσει και η Κομισιόν στο πρακτορείο, δείχνοντας ταυτόχρονα τη στήριξή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την πρόεδρό της Βασιλική Θάνου. Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκριθ Βεστάγκερ ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν «συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες για τη μονοπώληση της διανομής του Τύπου στην Ελλάδα και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί στενά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επιτρέψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει το θέμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα