Κυριάκο διώξε τους φαύλους

Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε 15χρονο αγόρι ο Νίκος Γεωργιάδης

Υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι ακόμα δεξί χέρι του Μητσοτάκη και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τού είπε: «Φύγε  για λίγο από το προσκήνιο και μετά θα είσαι πίσω κανονικά»

Ασημακοπούλου και Κυρανάκης τον υπερασπίστηκανΗ Θέση μας: Σήψη και παρακμή στο Φεστιβάλ Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

►Ο Μαραντζίδης, η (χαμένη) αξιοπρέπεια και ο… Πρετεντέρης!

►Νέο «κελεπούρι» για Κυριάκο!

►Ερμαφρόδιτο το φεστιβαλ Αθηνών με ντραγκ κουιν

►Αναβλήθηκε η «μητέρα των δικών» για τα αναδρομικά

►Με «διάγγελμα» Τσίπρα το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ

►Σήμερα η αίτηση του Αργους κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού

►Σοκ για ιδιοκτήτες Airbnb! Μπαίνουν σοβαροί περιορισμοί

►Η… Πάμελα τα βάζει με τον Τσίπρα!

Καμπάνα σε Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους

Καταδίκη σε 28 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) και πρόστιμο για τον  πρώην βουλευτή της ΝΔ

Το κουβάρι της εμπλοκής του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη σε κύκλωμα trafficking, που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα θύματα, ξετύλιξαν χθες οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, καταδικάζοντας τον (επισήμως…) άλλοτε στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων αγοριών άνω των 15 ετών αντί αμοιβής, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Η υπόθεση αφορά περιστατικά που έλαβαν χώρα στη Μολδαβία πριν από εννέα χρόνια, όταν ο τότε βουλευτής συνελήφθη κατηγορούμενος για υπόθεση παιδεραστίας, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό, αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς ωστόσο να πείσει τον εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την ενοχή του. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός, αποδομώντας τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, τόνισε ότι δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 ενέπλεξαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη ως του μόνου Ελληνα που εμπλεκόταν στο συγκεκριμένο κύκλωμα στη Μολδαβία. «Δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά;

Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας, παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Ετσι καταρρίπτεται, κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου, ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά» επισήμανε ο εισαγγελέας. Τόνισε, επίσης, ότι η στάση που επέδειξε όταν η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη του 2010 και τον κράτησαν στο αεροδρόμιο ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη. «Δεν τον άγγιζε τίποτα» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος «φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομά του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία».

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά το 2016 κι ενώ αρχικά τέθηκε στο αρχείο, ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την επανεξέταση της σχετικής δικογραφίας, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής να παραπεμφθεί στο εδώλιο. Παρών στη δίκη, που διεξήχθη έπειτα από τέσσερις αναβολές, ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ειρωνείες Μαξίμου μετά την απόφαση

Για δικαστική πλάνη έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Γεωργιάδης μετά την καταδίκη του για παιδεραστία από το Τριμελές Πρωτοδικείο. «Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν, κατά πλειοψηφία, καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης, καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι στο Εφετείο θα δικαιωθώ» σχολίασε σχετικά.
Με έντονο τρόπο το Μαξίμου ανέφερε ότι η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν της προσέδιδε πολιτικό χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήριζε «πολιτική δίωξη» την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Μάρτυρες

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζει τη στάση της υποψήφιας της Πειραιώς για την Ευρωβουλή Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρωτοδίκως πλέον καταδικασθέντος Γεωργιάδη, ενώ σημειώνει ακόμη πως και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Ν.Δ., παρευρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

«Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους “φίλους” του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Διώξε τώρα τους φαύλους από την παράταξη

Η απόφαση (αν και πρωτόδικη) για τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καταπέλτης. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε να «χρεωθεί» τον κ. Νίκο Γεωργιάδη σε πολλά επίπεδα. Και αυτό γιατί μπορεί να τον εξαφάνισε από το… προσκήνιο, τον κράτησε όμως στον παρασκήνιο ως σύμβουλό του, και μάλιστα σε μυστικά στρατηγεία, την ώρα που είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Παράλληλα δεν φρόντισε να απαγορέψει σε επώνυμα στελέχη του κόμματός του να εμφανιστούν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Λες και δεν είχε φίλους και γνωστούς για να τον υπερασπιστούν, εάν ήταν αθώος, και έπρεπε να απευθυνθεί σε στελέχη της Ν.Δ.

Διότι εδώ δεν μιλούσαμε για μια πολιτική δίωξη, στην οποία ορθά θα χρειαζόταν στήριξη, αλλά για ένα έγκλημα που σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης δεν το χωράει ανθρώπου νους. Λάθος στο λάθος δηλαδή η συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος.

Η περίπτωση του κ. Γεωργιάδη όμως δεν είναι η μοναδική. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς λόγο, έχει «χρεωθεί» πολλά πρόσωπα, που εξελίσσονται σε βαρίδια για τη Νέα Δημοκρατία. Τα όργανα πλέον άρχισαν να ηχούν και ενδέχεται να δημιουργήσουν πλήγματα στην εικόνα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει έστω και τώρα να αλλάξει ρότα· να απομακρύνει όλους όσοι βρίσκονται σε θέση ευθύνης και εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις, μέχρι να ξεκαθαριστούν οι υποθέσεις τους. Στο κάτω κάτω δεν φταίνε σε τίποτε τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. να απολογούνται για τους κάθε λογής υπόδικους.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα