Οκταήμερη παράταση του νόμου Κατσέλη!

Η έκθεση που αναμένεται από ώρα σε ώρα να δημοσιοποιήσει η Κομισιόν στο πλαίσιο της 2ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αρκετές κίτρινες κάρτες και αστερίσκους για την Ελλάδα Αιτία, οι σημαντικές καθυστερήσεις που έχει καταγράψει η πλευρά των δανειστών στην υλοποίηση των 16 προαπαιτουμένων, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να καλλιεργούν ατμόσφαιρα αβεβαιότητας για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Στο κρισιμότερο ίσως ζήτημα, που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, σημειώνεται εμπλοκή, καθώς δανειστές και τραπεζίτες αξιώνουν να περιληφθούν νέοι «κόφτες», που περιορίζουν περαιτέρω τον αριθμό των δικαιούχων, όπως για παράδειγμα τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών που περιλαμβάνουν το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας.

Στις 8 Μαρτίου

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή να μετατεθεί και αυτή για τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με την άτυπη παράταση που έχει λάβει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παρουσιάσει πρόοδο σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα.

Αρνητικοί επίσης είναι οι δανειστές και στο ζήτημα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία που βρίσκονται κάτω από τα 10.000 ευρώ και αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα. Το κλίμα επιβαρύνουν πολιτικά το ύψος των μισθολογικών αυξήσεων, οι οποίες κατά τους δανειστές δεν αντιστοιχούν στην παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, ο ΦΠΑ στα νησιά και το δυνητικό κόστος των δικαστικών αποφάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα