«Ομερτά» Τσουκάτου για τα «δώρα»!

Δεν κατονόμασε τις εταιρίες που έδιναν λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, ενώ φρόντισε ακόμη μία φορά να «απαλλάξει» τον ΣημίτηΤα προεκλογικά «δώρα» που μπήκαν στα… ταμεία του ΠΑΣΟΚ από ιδιωτικές εταιρίες -χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει- περιέγραψε ο πρώην «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη Θεόδωρος Τσουκάτος στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για κονδύλια της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν στο πλαίσιο της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens ανέφερε ότι την προεκλογική περίοδο του 2000 το κόμμα του έλαβε από ιδιωτικές εταιρίες περί τα 16 δισ. δραχμές, επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες όσα είχε αναφέρει για τα προεκλογικά «αλισβερίσια» των κομμάτων με ιδιωτικές εταιρίες.

Στην κατάθεσή του ωστόσο φέρεται ότι «απάλλαξε» ακόμη μία φορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη από κάθε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ, κληθείς να κατονομάσει τις εταιρίες που επιχορήγησαν το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, επικαλέστηκε, όπως είχε κάνει και στο δικαστήριο, τον κώδικα εχεμύθειας που υπάρχει σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Ερωτηθείς πώς αξιοποιήθηκαν τα επίμαχα κονδύλια που διατέθηκαν στο κόμμα, φέρεται ότι υποστήριξε πως δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες και ειδικότερα για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών, τις προεκλογικές εκδηλώσεις και τα φυλλάδια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Τσουκάτος διευκρίνισε ότι από τα 16 δισ. δραχμές που φέρεται ότι έλαβε το ΠΑΣΟΚ τα 4,5 δισ. ήταν κρατική επιχορήγηση. Μάλιστα, κατά την κατάθεσή του το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο εδώλιο για το 1.000.000 γερμανικά μάρκα που έλαβε από τη Siemens, φέρεται ότι επέμεινε πως από το 2008 -όταν άρχισε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία του πολυεθνικού κολοσσού- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθούνταν, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας»: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα