ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Χάος με τις συντάξεις από την κυβερνητική ανικανότηταΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση συνεχίζει μέχρι το πολιτικό τέλος της να εμπαίζει τους πολίτες. Αφού αρχικά προσπάθησε να καθυστερήσει την επιστροφή των αναδρομικών στους χιλιάδες δικαιούχους, στη συνέχεια προχώρησε στις γνωστές αλχημείες της.

Με πρώτη και καλύτερη αυτή τού να αποκρύψει τα εκκαθαριστικά, με τα οποία και ο τελευταίος πολίτης ήξερε τι του όφειλαν, τι έλαβε και πόσες κρατήσεις τού έγιναν. Αυτό θα ήταν το κανονικό. Το φυσιολογικό για μια κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες και μάλιστα τους πολίτες τους οποίους έχει αδικήσει. Διότι τους παρακρατούσε επί μήνες τα χρήματά τους και όχι μόνο δεν τους τα επέστρεψε εντόκως, όπως θα τους ζητούσε εάν όφειλαν εκείνοι, αλλά έκανε και μια σειρά από λάθη που δείχνουν προχειρότητα και αδιαφορία.

Ο εντοπισμός λαθών στο ύψος των αναδρομικών για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων που καταβλήθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα είναι το τελευταίο κρούσμα στη σειρά των λαθών που επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα και το χάος στον ΕΦΚΑ. Τα λάθη και η ανικανότητα της κυβέρνησης σημαίνουν ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους, που θα κληθούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Και αυτό το περιστατικό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες προβλήματα που αφήνει κληρονομιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – «προθύμων».

Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και νέες υποθέσεις, που είναι ενδεικτικές της απόλυτης αποδιοργάνωσης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης: Δεν εκδίδονται συντάξεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, Δημοσίου, ΝΠΔΔ και εξωτερικού. Ανθρωποι δηλαδή καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τις προσωρινές συντάξεις και, αν φωτίσει ο Θεός τούς κυβερνώντες, κάποια στιγμή θα τις πάρουν.

Την ίδια ώρα δεν έχουν κοινοποιηθεί ούτε οι επανυπολογισμοί των συντάξεων. Δεν γνωρίζει κανείς πόσες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα και πόσες «κλείνουν» εικονικά, λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου. Γι’ αυτό ας πάψουν πια οι ηγεσίες του υπουργείου και του ΕΦΚΑ να παρουσιάζουν μια εξωραϊσμένη και πλασματική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί. Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν γιατί βιώνουν οι ίδιοι τις συνέπειες των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών πολιτικών. Πολιτικών που μόνο φιλολαϊκές δεν είναι. Το αντίθετο, θα έλεγα. Είναι πολιτικές που δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπο μιας εξουσίας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φροντίζει τη μικρή πλέον εκλογική πελατεία της και όχι τους πολλούς.
Το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να στήνει γέφυρες με τους λίγους και να γκρεμίζει τις γέφυρες με τους πολλούς. Και οι πολλοί θα είναι αυτοί που θα γκρεμίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα