Τραμπ – Κιμ τα είπαν σαν δύο «φίλοι» στο Βιετνάμ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον συνομιλητή του «εξαιρετικό ηγέτη» και δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφέςΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ο … έρωτας περνά από το στομάχι, έλεγαν οι παλιοί. Ισως γι’ αυτό και η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν άρχισε με ένα γεύμα! Επειτα από οκτώ μήνες, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν πάλι χθες στο Ανόι του Βιετνάμ. Εγκάρδιοι και χαμογελαστοί, Τραμπ και Κιμ αντάλλαξαν χειραψίες -λίγο συγκρατημένες- και εναγκαλισμούς για χάρη των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη σύνοδο.

Κατά τη διάρκεια των πολύ σύντομων δηλώσεών τους ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας «καλό φίλο του», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι ικανοποιημένος με την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Μερικοί θα ήθελαν να δουν τα πράγματα να κινούνται πιο γρήγορα. Εγώ είμαι ικανοποιημένος. Και εσύ είσαι ικανοποιημένος» δήλωσε ο Τραμπ, απευθυνόμενος στον Κιμ, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι με ό,τι κάνουμε».

Θαρραλέα απόφαση

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για την «πολύ καλή μεταξύ τους σχέση», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η δεύτερη σύνοδος θα είναι εξίσου επιτυχημένη με την πρώτη στη Σιγκαπούρη, ίσως «ακόμη καλύτερη». Υποστήριξε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα έχει «τεράστιες οικονομικές δυνατότητες», ενώ αποκάλεσε τον Κιμ «εξαιρετικό ηγέτη».

Από την πλευρά του ο Κιμ, αναφερόμενος στη σύνοδο, χαιρέτισε τη «θαρραλέα πολιτική απόφαση» του Τραμπ.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες είχαν μια 20λεπτη κατ’ ιδίαν συνομιλία πριν παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο, στο οποίο είχαν προσκληθεί ελάχιστοι.
«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ωραίο ιδιωτικό δείπνο» δήλωσε ο Τραμπ στους λιγοστούς φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα του πεντάστερου ξενοδοχείου «Μετροπόλ», καθώς καθόταν δίπλα στον Κιμ.

Μαζί τους ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας, καθώς και δύο διερμηνείς. Ο πρόεδρος Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με εκλεκτά ψητά κρέατα, σοκολατένιες τούρτες και άφθονο κρασί.

Μετά το πέρας του δείπνου ο πρόεδρος Τραμπ -ως είθισται- έγραψε στο twitter ότι οι δυο τους είχαν έναν «πολύ καλό διάλογο». Σήμερα, οι δύο ηγέτες και οι αντιπροσωπίες τους θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα