Φρένο στις άδειες του Κουφοντίνα

«Είναι αμετανόητος και επικίνδυνος», κρίνουν οι δικαστές του Βόλου, κάτι που κανείς έως τώρα δεν είχε… αντιληφθείΦρένο στις άδειες σωρηδόν -έξι κατά σειρά- που χορηγήθηκαν απλόχερα στον πολυϊσοβίτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα αποφάσισε να βάλει η Δικαιοσύνη, ενθυμούμενη ύστερα από 16 ολόκληρους μήνες πως εγκυμονεί ο κίνδυνος καταδικασθείς τρομοκράτης να τελέσει και νέα εγκλήματα.

Πρώτη φορά μετά το φθινόπωρο του 2017, όταν ο αμετανόητος εκτελεστής της 17Ν έλαβε την πρώτη του άδεια, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, στο οποίο προσέφυγε ο εισαγγελέας των Αγροτικών Φυλακών, απέρριψε με βούλευμά του το αίτημα Κουφοντίνα για τη χορήγηση και νέας άδειας.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, έκριναν πως «από τις συνθήκες της ατομικής και κοινωνικής κατάστασής του εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής».

Μάλιστα, στο υπ’ αριθμόν 37/2019 βούλευμά τους επικαλούνται δηλώσεις του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, στις οποίες ο ίδιος αυτοχαρακτηριζόταν αντικαθεστωτικός και σημειώνουν ότι «δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου».
«Οι δηλώσεις “να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία” και “να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων”, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μιας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά, αντιθέτως, καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη» σημειώνουν οι δικαστές.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, όταν ο καταδικασθείς ρωτήθηκε «εάν σέβεται τους κανόνες της έννομης τάξης με βάση τους οποίους οριοθετείται, προσδιορίζεται και λειτουργεί το κοινωνικό σύνολο στο οποίο επιδιώκει να ενταχθεί, έστω και για λίγο, με τη λήψη τακτικής αδείας, απέφυγε συνειδητά να απαντήσει αρνητικά ή θετικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ιδεολογία του και οι πεποιθήσεις του είναι σταθερές και δεν θα τις αρνηθεί, και ότι ο αγώνας του είναι πάντα ο ίδιος»!

Κατά τη δικαστική κρίση, πάντως, εκτός των ουσιαστικών προϋποθέσεων για τη χορήγηση αδείας ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πληρεί ούτε τις τυπικές, καθώς είναι πολυϊσοβίτης. Σε δήλωσή της η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε λόγο για μεθοδευμένη απόφαση που θα δημιουργήσει προβλήματα στους κρατουμένους των φυλακών. Με προκλητικό τρόπο σχολίασε την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαρακτηρίζοντας την σε ανακοίνωση του “ειλημμένη από τηλε-εισαγγελείς”.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα