Αντιδρούν για τις αυξήσεις μισθών

«Δεν σκεφτήκατε τις συνέπειες»«Μύδρους» εξαπολύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Οπως τονίζεται στην έκθεση για τη 2η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, «η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη την οποία συνέστησε στην κυβέρνηση η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων (5%-10%)».

Επισημαίνεται δε ότι «η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μία “βαθιά αξιολόγηση” των πιθανών συνεπειών από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών». Σύμφωνα με τους δανειστές, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα οδηγήσει σε αύξηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης απασχόλησης.

Αξιοπρόσεκτη είναι, επίσης, η επισήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι κατεγράφη «ξαφνική αύξηση» στο πλήθος των μονοπρόσωπων νοικοκυριών, που οδήγησε σε αύξηση του κοινωνικού μερίσματος στα 782.000.000 ευρώ από 710.000.000 ευρώ που είχαν προβλεφθεί αρχικά. Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση αυτή μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους για άλλα κοινωνικά επιδόματα και «οι Αρχές αναμένεται να ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω».

Εποχικοί

«Αγκάθι» αποτελούν κατά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η αύξηση των εποχικά απασχολουμένων στο Δημόσιο, καθώς και η μισθολογική αύξηση σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την «επέκταση των εξαιρέσεων από το ειδικό μισθολόγιο». Στις ιδιωτικοποιήσεις καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου στο Υπερταμείο, αλλά και στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Επίσης, οι δανειστές θεωρούν σημαντικό βήμα προς τα πίσω την ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα