Επουλώνει πληγές από την Ωκεανίδα η Κρήτη

Τελευταίο «αντίο» στον κτηνοτρόφο που άφησε πέντε παιδιά στα ΧανιάΣτιγμές οδύνης εκτυλίχτηκαν χθες το μεσημέρι στο χωριό Εμπρόσνερο Αποκόρωνα, στα Χανιά, καθώς το τελευταίο αντίο στον 61χρονο κτηνοτρόφο που τη Δευτέρα παρασύρθηκε με το όχημά του από τα νερά ορμητικού ποταμού είπαν τα συγγενικά και τα φιλικά του πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, μπορεί η κακοκαιρία να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο συνεχώς αποκαλύπτονται νέες καταστροφές τόσο στην Κρήτη, που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, όσο και σε άλλες περιοχές, όπως η Σαντορίνη.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα, που αφήνει πίσω του πέντε παιδιά, έγινε στις 3 χθες το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Τρίτη λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του.

Παρασύρθηκε

Ο 61χρονος προσπάθησε εν μέσω της κακοκαιρίας να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Εικάζεται ότι κατάφερε με κάποιο τρόπο να ανέβει στην καρότσα του αγροτικού οχήματος για να σωθεί, ωστόσο πιθανότατα βρέθηκε στα νερά.

Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία που κάνει o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας Κώστας Δαρζέντας, για ένα σπίτι που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, καθώς ο δρόμος μπροστά του έχει υποχωρήσει από τη σφοδρή νεροποντή.

Επίσης, χθες, ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση στη δυτική πλευρά του Πλατανιά της Κρήτης στρατιωτικής γέφυρας (τύπου Μπέλεϊ) για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας λόγω κατάρρευσης μεγάλου τμήματος δρόμου.

Στο 35% η χιονοκάλυψη στην επικράτεια!

Σήμερα, τοπικές βροχές θα πέσουν σε Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ στα ορεινά του νησιού θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς. Παρόμοιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το χιόνι που έπεσε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ωκεανίς κάλυψε το 35% της χερσαίας έκτασης της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα