Φασισμός και γελοιότητες από τους vegans! «Ντου» στη Βαρβάκειο κατά της… Tσικνοπέμπτης

Απορίες και ερωτήματα προκαλεί η κίνηση ακτιβιστών να διαμαρτυρηθούν χθες Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο Αγορά κατά της κατανάλωσης κρέατος. Μικρή ομάδα αυστηρά χορτοφάγων (βίγκαν) συγκεντρώθηκε έξω από τη Βαρβάκειο, πέταξε τρικάκια (που έγραφαν «Να φάτε φακές») και μοίρασε φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ ανήρτησε πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρεοφαγίας.

Οι διατροφικές συνήθειες είναι σεβαστές και η επιλογή κάποιου να καταναλώσει ή να μην καταναλώσει κρέας ή άλλα ζωικής προέλευσης προϊόντα σεβαστή. Οπως όμως υπάρχει η πλήρης αποδοχή των ατόμων που συνειδητά επιλέγουν να μην καταναλώνουν ζωικά προϊόντα, έτσι και οι μη κρεατοφάγοι θα πρέπει να αποδέχονται το δικαίωμα των υπόλοιπων συμπολιτών τους να καταναλώνουν κρέας.

Αλλοι από τους περαστικούς απλά προσπερνούσαν τους διαδηλωτές, άλλοι από περιέργεια πήραν και διάβασαν τα φυλλάδια, ενώ άλλοι συνέχισαν τα ψώνια τους με κάθε λογής… κρεατικό για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία (γνωστή και ως καθαρή χορτοφαγία, βιγκανισμός) είναι η ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά καθώς και το μέλι.

Την ίδια ώρα οι κρεοπώλες της Βαρβακείου, για να προσελκύσουν πελατεία, είχαν ανάψει ψησταριές δελεάζοντας τους υποψήφιους πελάτες με σουβλάκια και άλλα κρεατικά. Η κινητοποίηση είχε διαφημιστεί με αφίσες και καλέσματα και γι’ αυτό μπροστά από την κεντρική αγορά είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα