Ντροπή Μακρόν! Καταργεί τη «μαμά» και τον «μπαμπά»

Στα επίσημα έντυπα θα αναγράφεται «γονέας 1 και 2», ώστε να μη «μειονεκτούν» γονείς ίδιου φύλουΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Tις δύο πιο αγαπημένες λέξεις του κόσμου, «μαμά» και «μπαμπάς», που αλλάζουν για πάντα τη ζωή ενός ζευγαριού, καταργεί η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας!

Ετσι, στις αιτήσεις εγγραφής στα γαλλικά σχολεία οι γονείς, σύμφωνα με τροπολογία που ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, δεν θα συμπληρώνουν πια «όνομα μητέρας» και «όνομα πατέρα», αλλά τα πεδία «γονέας 1» και «γονέας 2», ώστε οι γονείς του ίδιου φύλου να μην αισθάνονται… μειονεκτικά.

«Για εμάς το άρθρο αυτό είναι ένα μέσο κοινωνικής ισότητας» τόνισε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ενώ η υπουργός Βαλερί Πετί, η οποία έθεσε το ζήτημα, χαρακτήρισε «αναχρονιστική τη διάκριση της οικογένειας με βάση το φύλο των γονέων», προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις. 

«Οταν ακούω κάποιους να λένε ότι αυτό είναι ένα παλιομοδίτικο, αναχρονιστικό μοντέλο, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι το 95% των γάμων εξακολουθεί σήμερα να συνάπτεται μεταξύ ανδρών και γυναικών» σημείωσε από την πλευρά του ο συντηρητικός βουλευτής Ξαβιέ Μπρετόν, ενώ ο Φαμπιάν ντε Φίλιπο έκανε λόγο για τρομακτική ιδεολογία.

Το ερώτημα

Την ώρα που οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, τόσο βιολογικά όσο και κοινωνικά, ξαφνικά ο σημαντικότερος ρόλος που μπορεί να αποκτήσει στη ζωή του ένας άνθρωπος «αποπροσωποποιείται» και έτσι γεννιέται το ερώτημα: Ποιος θα είναι ο γονιός «νούμερο 1» και ποιος ο «νούμερο 2»; Ακόμη και ο πρόεδρος της γαλλικής ένωσης γονέων ίδιου φύλου (AFDH) Aλεξάντρ Ουρβίτς εξέφρασε την ανησυχία ότι η νέα νομοθεσία θα δημιουργήσει μια άτυπη γονεϊκή ιεραρχία και ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο γονείς για το ποιος είναι ο νούμερο 1 και ποιος ο νούμερο 2.

Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε περάσει και στην Ιταλία στις φόρμες του υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, αλλά αποκαταστάθηκε μόλις ανέλαβε το υπουργείο ο αρχηγός της Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα