Τραμπ – Κιμ: «Αισιόδοξες» συζητήσεις με άδοξο τέλος!

Ο Αμερικανός ηγέτης αποχώρησε από τις συνομιλίες απορρίπτοντας το αίτημα για άρση των κυρώσεωνΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Aδοξα έληξε η δεύτερη σύνοδος μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, παρότι και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες.

Οι δύο άνδρες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, λόγω του αιτήματος της Πιονγιάνγκ για άρση των αμερικανικών κυρώσεων, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως αμφότεροι αποχώρησαν από το ξενοδοχείο όπου συναντήθηκαν χωρίς να γευματίσουν μαζί, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Οπως δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, «οι απαράδεκτες απαιτήσεις» της βορειοκορεατικής πλευράς ήταν η αιτία που τον έκανε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, παρότι -όπως παραδέχτηκε- η δεύτερη μέσα σε οκτώ μήνες συνάντηση μεταξύ τους είχε αρχίσει με υψηλές προσδοκίες, με την Ουάσινγκτον να θεωρεί πως η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να προβεί σε αποπυρηνικοποίηση.

Απαράδεκτο

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Πιονγιάνγκ ζήτησε την άμεση άρση των αμερικανικών κυρώσεων, κάτι που, όπως είπε, οι ΗΠΑ θεωρούν απαράδεκτο. «Είχε να κάνει αποκλειστικά με τις κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
«Βασικά ήθελε την πλήρη άρση τους και εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό» εξήγησε, προσθέτοντας πως «κάποιες φορές πρέπει να αποχωρήσεις. Και αυτή ήταν μια τέτοια στιγμή». Ωστόσο, όπως είπε, ήταν μια φιλική αποχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από το 2017, ύστερα από σειρά δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Τη λύπη της για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων εξέφρασε και η Σεούλ, τονίζοντας ωστόσο πως ακόμα κι έτσι σημειώθηκε πρόοδος.

Στα άξια αναφοράς της συνάντησης των δύο εντάσσεται το γεγονός πως ο Βορειοκορεάτης απάντησε για πρώτη φορά σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Λίγο προτού αρχίσει η δεύτερη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο δημοσιογράφος της «Washington Post» Ντέιβιντ Νακαμούρα ρώτησε τον Κιμ αν πιστεύει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο. Μόλις του μετέφρασαν την ερώτηση, ο Κιμ απάντησε: «Δεν θα βγάλω πρόωρα συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Και μπορεί εκ του αποτελέσματος να διαψεύστηκε, όμως έκανε ένα θετικό βήμα, καθώς στη συνέχεια αλληλεπίδρασε και με άλλους εκπροσώπους του Τύπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα