Ο Σταθάκης εξήγγειλε γεωτρήσεις στην Κρήτη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ενεργειακού μας πλούτου……καθώς στους επόμενους μήνες θα έχουν επικυρωθεί επτά συμβάσεις, ενώ οι έρευνες στο Ιόνιο θα αρχίσουν άμεσα, με ορίζοντα 3+2 χρόνια, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άνοιξε παράλληλα τη συζήτηση για γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για την εξεύρεση κοιτασμάτων βρίσκονται δυτικά της Κέρκυρας, όπου θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα, καθώς και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Εκεί μάλιστα προσομοιάζει με το αιγυπτιακό.

Στις έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ θα συμμετάσχουν εταιρίες-κολοσσοί, μεταξύ αυτών η γαλλική Total και η αμερικανική ExxonMobil.

Για τη ΔΕΗ

Ο υπουργός απέκλεισε στο μεταξύ αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πριν από το Πάσχα με κατάληξη τον Μάιο σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Πρόσθεσε δε ότι η πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η ΔΕΠΑ συνιστά την τελευταία εκκρεμότητα όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα