Η παγίδα των Πρεσπών

Ο αποπεμφθείς υπουργός Κοτζιάς δεν κρύβεται πλέον. Δεν νιώθει την ανάγκη να κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ο άνθρωπος που παρέδωσε το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους επίδοξους σφετεριστές της Ιστορίας μας, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αποκάλεσε το γειτονικό κρατίδιο «Μακεδονία».

Ο κ. Κοτζιάς
, που πανηγύριζε όσο κανείς άλλος για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν χρησιμοποίησε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό ούτε τίποτε άλλο απ’ όσα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της υπουργίας του θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες και να προλάβει αντιδράσεις για την άνευ όρων παράδοση των εθνικών «ασημικών» στους ξένους. Είπε τα Σκόπια νέτη σκέτη «Μακεδονία», δίνοντας έτσι μια πρώτης τάξεως «πάσα» στους Σκοπιανούς.

Η παγίδα
που στήθηκε στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη και πιο θανάσιμη απ’ όσο έδειχνε. Καθημερινά αποκαλύπτονται λεπτομέρειες και δημοσιοποιούνται παράμετροι των συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δείχνουν το μέγεθος της προδοσίας.

Οπως
έγραψε η «δημοκρατία» μας σε ρεπορτάζ της: «Ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς, ο επί 20 συναπτά έτη υπεύθυνος για τις διμερείς διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό, ομολόγησε ότι με τη συμφωνία δημιουργούνται ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος “Μακεδονία”.

Μιλώντας
σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νίμιτς παραδέχτηκε την ύπαρξη ζητημάτων σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως οι επιτροπές για τα σχολικά βιβλία. Μία από τις ανησυχίες είναι ο αλυτρωτισμός αλλά και η δαιμονοποίηση του γείτονα […] ενώ υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος “Μακεδονία”».

Η «δημοκρατία»
ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που είχε προειδοποιήσει, από την πρώτη κιόλας στιγμή, για τις «παράπλευρες απώλειες» που θα προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών και στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο.

Στην αρχή
όσα έγραφε η εφημερίδα μας θεωρούνταν «καταστροφολογίες», αλλά τώρα, δυστυχώς, επαληθεύονται από τα πλέον επίσημα χείλη.

Η απάντηση
σε όλα αυτά είναι μόνο μία: η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η μόνη θέση που αξίζει σε αυτό το κείμενο είναι ο κάλαθος των απορριμμάτων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα