Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος στα κοινωνικά βοηθήματα!

«Βόμβα» του αρχηγού της Ν.Δ. από τους Δελφούς. Χαρακτήρισε «σπατάλη» το κοινωνικό μέρισμα και τα δώραΡουκέτα» Μητσοτάκη από τους Δελφούς! Ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του από τους Δελφούς προανήγγειλε το τέλος του κοινωνικού μερίσματος, του χριστουγεννιάτικου μποναμά-ανάσα που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι! 

«Οι φορολογικές περικοπές είναι απαραίτητες. Εμείς θα ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και, με δεδομένο ότι ο Προϋπολογισμός έχει υπεραποδόσεις, αντί να δώσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα, θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ στο 4ο φόρουμ των Δελφών. Και μπορεί, πράγματι, η μείωση των φόρων και η στήριξη της μεσαίας τάξης να είναι απαραίτητες πρωτοβουλίες, σίγουρα όμως δεν μπορεί να γίνουν σε βάρος μιας ευρείας κοινωνικής τάξης συμπολιτών μας, που στερείται ακόμα και τα βασικά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το σχέδιό του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στους οποίους, όπως είπε, θα προτείνει έναν συμβιβασμό ο οποίος θα προβλέπει μείωση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα, με αντάλλαγμα δομικές μεταρρυθμίσεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα θέσει αμέσως τα αιτήματά του στους εταίρους, αλλά θα περιμένει να κερδίσει πόντους αξιοπιστίας.

Διαγραφή Ορμπαν

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως τη Δευτέρα θα στείλει επιστολή για τη διαγραφή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, σημείωσε ότι θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι πλέον μια διεθνής συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε.

Αναφορικά με τις εκλογές, εκτίμησε και πάλι ότι θα γίνουν στις 26 Μαΐου, αλλά «αν ο κ. Τσίπας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του».

Το τετ α τετ με τον Ελληνα προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Δημήτρη Ιτούδη

 Μια διαφορετική συνάντηση από τις συνηθισμένες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, στο περιθώριο των πολλών συναντήσεων που είχε με την ηγεσία της ρωσικής κυβέρνησης και επιχειρηματίες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τετ α τετ με τον Ελληνα προπονητή μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο μίλησε για πολιτική και, φυσικά, για μπάσκετ, το οποίο -ως γνωστόν- ο κ. Μητσοτάκης λατρεύει. Από τη χαλαρή κουβέντα δεν γινόταν να λείψουν και οι εκτιμήσεις για τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη ρωσική ομάδα στον Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία σε αγώνες και προπονήσεις μπάσκετ με την ομάδα της Βουλής. Παράλληλα, και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα αξιοποιήσει ανθρώπους του χώρου, όπως ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα