Ο Τσίπρας ετοιμάζει «βόλτα» στα Σκόπια για φιέστα με Ζάεφ

«Διπλωματικό αριστούργημα» χαρακτήρισε το ξεπούλημα της Μακεδονίας ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Σκόπια το επόμενο διάστημα……όπως ανακοίνωσε, για να λάβει προφανώς ακόμη ένα χειροκρότημα από τον ξένο παράγοντα που μεσολάβησε για να συντελεστεί η προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε τις αλυτρωτικές δηλώσεις που συνεχίζουν οι Σκοπιανοί και είπε ότι «οι δύο χώρες είναι γείτονες που επενδύουν στη φιλία, στη συνεργασία και την αλληλεγγύη, και δίνουν το παράδειγμα όχι μόνο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή.

«Θα προχωρήσουμε στην ιδρυτική σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και “Βόρειας Μακεδονίας”, με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία».

Επιτέθηκε μάλιστα ο κ. Τσίπρας σε όσους αντέδρασαν και αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς τους εθνικιστές και πατριδοκάπηλους που αλλοιώνουν την Ιστορία. «Oσοι λίγοι τόλμησαν καλή τη πίστει να εργαστούν για την επίλυση του ζητήματος βρήκαν όριο στο τείχος της παραδοξολογίας και του εθνικισμού που έχτισαν από κοινού κάθε λογής λαοπλάνοι και δημαγωγοί στις δύο χώρες». Το ερώτημα βέβαια είναι αφού ήταν τόσο λίγοι αυτοί οι εθνικιστές γιατί δεν τόλμησε το δημοψήφισμα.

Στο Φόρουμ των Δελφών έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, με τον οποίο είχε συνάντηση το Σάββατο ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι δυο τους συζήτησαν την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την οικοδόμηση σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας. Στο μεταξύ τα διαπιστευτήριά του στον κ. Ντιμιτρόφ έσπευσε να δώσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρέθηκε στους Δελφούς ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ανάγκη ευρύτερης περιφερειακής συνεργασίας για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα