Και πρώτη φορά… προληπτικά!

Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. πριν καν προλάβουν να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες των Γιαννιτσών στον ΚουβέληAκόμη και σε προληπτικές προσαγωγές -πρακτική που μετά μανίας κατήγγειλε πριν από το 2015- προχωρά πλέον η κυβέρνηση, προκειμένου να καταστείλει τις σφοδρές αντιδράσεις του λαού για την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη στα Γιαννιτσά, σε εκδήλωση μνήμης για το στέλεχος της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου, πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, και η Αστυνομία προχώρησε προληπτικά σε 16 προσαγωγές.

Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και οι 16 αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι. Αυτό ωστόσο δεν ακυρώνει τον αυθαίρετο χαρακτήρα της προσαγωγής ούτε φυσικά καθιστά την κυβέρνηση λιγότερο υπόλογη για το αυταρχικό και εκδικητικό πρόσωπο που επιδεικνύει.

Την ίδια ώρα δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι πλέον για κάθε εκδήλωση υπουργού ή βουλευτή της συμπολίτευσης στη βόρεια Ελλάδα «μετακομίζει» ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στον τόπο της εκδήλωσης, με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ και αρκετές κλούβες να «επιστρατεύονται» προκειμένου να μην εκδηλωθούν επεισόδια.

Κατά των Πρεσπών

Η διαφωνία της πλειονότητας του κόσμου της βόρειας Ελλάδας στην ψήφιση και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών βγάζει στους δρόμους αστυνομικούς που αναλαμβάνουν να προστατέψουν τα κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο Χαλάστρας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί που παρατάχθηκαν περιμετρικά του δημαρχείου ήταν περισσότεροι από όσους πήγαν στην εκδήλωση με ομιλητές την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

Πάντως είχαμε και τρίτο… κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες. Χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών, όταν πήγε να ψηφίσει στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής, λόγω της στήριξης που του παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολίτες που περίμεναν για να ψηφίσουν στην αίθουσα του ΤΕΕ, μόλις τον είδαν, άρχισαν να του φωνάζουν «έξω οι συριζαίοι». Η ένταση εκτονώθηκε ύστερα από λίγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα