Κλειστές πόρτες λόγω των «ανταρτών»

Η Κουμουνδούρου προσπάθησε να «κρύψει» τις αντιδράσεις λόγω του ανοίγματος στην ΚεντροαριστεράKεκλεισμένων των θυρών ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην πάρουν διαστάσεις οι επιφυλάξεις και οι αντιρρήσεις που έχουν πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου σχετικά με το επιχειρούμενο «άνοιγμα» στον σοσιαλιστικό και ευρύτερα προοδευτικό χώρο.

«Το 2019 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν. Η χρονιά που η Ελλάδα των λίγων θα πάρει τη θέση της στο περιθώριο» είπε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια έπειτα από αποφασιστική, αποτελεσματική και -κυρίως- έντιμη εργασία. Αναφέρθηκε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού, στη μείωση της ανεργίας και την προστασία της πρώτης κατοικίας, και ανέδειξε τα δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, το ένα για τους πολλούς, που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και το δεύτερο της Ν.Δ., κατά παραγγελία των ελίτ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή, διμέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει να εφαρμόσει το δικό του μνημόνιο, το οποίο περιέχει απολύσεις και ιδιωτική ασφάλιση. Μίλησε ακόμη για ταύτιση της Ν.Δ. με τις ακροδεξιές πολιτικές και για σκόπιμη μετατόπιση, ώστε να γίνουν «μια κακόγουστη μίμηση νεοδεξιών προτύπων, τύπου Ορμπαν».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε πως πρέπει να χαραχτεί μια κοινή γραμμή για μείωση των πλεονασμάτων. Διερωτήθηκε πάντως αν θα δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης τα χρήματα να πάνε σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αλλο ένα κάλεσμα

Με φόντο τις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε «τολμηρό κάλεσμα χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς» για να αποτραπεί η «παλινόρθωση στη χώρα μας μιας δεξιάς ακραίας, βαθιά διεφθαρμένης και εκδικητικής», όπως είπε.

«O κ. Τσίπρας μοιάζει πια με παλιό πικάπ στο οποίο έχει κολλήσει η βελόνα. Μόνο που η σκόπιμη διαστρέβλωση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. δεν πείθει πια κανέναν» τονίζει η Ν.Δ. σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ομόφωνη έγκριση του σχεδίου της πολιτικής απόφασης για τις ευρωεκλογές ολοκληρώθηκε, χθες βράδυ, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Υποκριτικό τέχνασμα το «μέτωπο»

«Το μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής» σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα “πλυντήρια” που φτιάχνει» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος διερωτήθηκε πώς μπορεί να μιλάει για μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά ο πρωθυπουργός, όταν «επί χρόνια συνυπήρχε με τέτοιες δυνάμεις» και όταν εισπράττει συγχαρητήρια από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε πώς μπορεί να μιλάει για «μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό», όταν επί τέσσερα χρόνια εφάρμοζε βάρβαρα μέτρα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα