Μητσοτάκης: «Πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα»!

Βέβαιος για νίκη της Ν.Δ. στις διπλές κάλπες του Μαΐου αλλά και στις εθνικές εκλογές εμφανίστηκε από τον Βόλο ο ΚυριάκοςAρκετά, ως εδώ, θέλουμε πολιτική αλλαγή» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Βόλο, όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη στις επερχόμενες διπλές εκλογές στις 26 Μαΐου. Εκτίμησε δε ότι και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, αλλά ακόμη και αν η κυβέρνηση «υπό τον φόβο της ήττας» πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο, όπως είπε, η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει το μήνυμα της αλλαγής. Κάλεσε μάλιστα σε συμπόρευση άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς, όπως τόνισε, το διακύβευμα των εκλογών είναι τόσο σημαντικό, με αποτέλεσμα οι ιδεολογικές διαφορές να ξεθωριάζουν.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν ταυτίζεται με τους λίγους, αλλά με τις ελπίδες και τα οράματα των πολλών. «Δεν θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους για την πλουτοκρατία, αλλά για τον κάθε μικρομεσαίο που πασχίζει» είπε, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες ότι θέλει να μειώσει τα πλεονάσματα για να ευνοήσει το μεγάλο κεφάλαιο, εξηγώντας πως μικρότερα πλεονάσματα είναι λιγότεροι φόροι για όλους και χαμηλότερες εισφορές για εργοδότη και εργαζόμενο.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν από την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Συνεταιρισμό του Πτελεού, όπου ενημερώθηκε ότι δίνει τα 3.000 από τα 5.000 ευρώ των εσόδων του στην Εφορία, με τον αρχηγό της Ν.Δ. να καταγγέλλει «εξοντωτική» φορολόγηση.

Οσο για την κριτική που δέχεται η Ν.Δ. περί ταύτισης με τον Βίκτορ Ορμπαν, ξεκαθάρισε πως σήμερα θα αποστείλει επιστολή με την οποία θα ζητά την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε και η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «βαθιά προβληματική», καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να περιοδεύσει στη βόρεια Ελλάδα χωρίς κλούβες, ώστε «να εξηγήσει στους Ελληνες Μακεδόνες γιατί είναι καλή η συμφωνία».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές της σχολικής μονάδας, και τους διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει τα εσπερινά σχολεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα