Απλά ο καλύτερος

«Χρυσός» με ρεκόρ ο Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, ασημένια μετάλλια από Παπαχρήστου, Μπανιώτη και χάλκινο από Κυριακοπούλου

Επιβεβαιώνοντας την κλάση και την υπεροχή του, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, καταγράφοντας πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου (8,38 μ.) και παράλληλα την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο!

Ο 21χρονος «έβγαλε» το μεγάλο άλμα στην πέμπτη προσπάθειά του, αφήνοντας δεύτερο τον Σουηδό, Τομπάιας Νίλσον (8,17μ.). «Ήμουν έτοιμος να κάνω μια καλή επίδοση και να βρεθώ στην κορυφή της Ευρώπης. Ήξερα πως ο Νίλσον ήταν ικανός να πάει μακριά, όμως εγώ έδειξα πως μπορώ να πάω ακόμη πιο μακριά. Έμεινα ψύχραιμος στον αγώνα και κατάφερα να πετύχω μια σπουδαία διάκριση και ένα σπουδαίο άλμα», επισήμανε ο νταμπλούχος ανοιχτού και κλειστού στίβου.

Λίγο νωρίτερα, η Βούλα Παπαχρήστου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του τριπλούν, βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ της στον κλειστό στίβο (από 14,47μ. από το 2009) στο 14,50μ. «Ήμουν σε φοβερή κατάσταση. Ήρθα εδώ και ήξερα πως μπορώ να κάνω εξαιρετική εμφάνιση. Πριν τον τραυματισμό έδειχνα σε θέση να κυνηγήσω άλματα πάνω από τα 14,80μ. Δεν πειράζει, αυτά μπορούν να περιμένουν τώρα τον ανοιχτό», τόνισε η 29χρονη Ελληνίδα, η οποία έμεινε πίσω μόνο από την Ισπανίδα, Ανα Πελετέιρο (14,73μ.).

Τον… χορό των ελληνικών μεταλλίων στη διοργάνωση της Γλασκώβης είχε σύρει από το Σαββατόβραδο ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος πήρε το ασημένιο στο ύψος με 2,26 μ. («χρυσός» ο Ιταλός, Τζαμάρκο Ταμπέρι, με 2,32μ.). Λυτρωμένος ο 32χρονος αθλητής, δήλωσε: «Σε μια τέτοια διοργάνωση, δεν με ενδιέφερε τόσο η επίδοση, αλλά η θέση. Ήθελα να απολαύσω το τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου».

Τέλος, με άλμα στα 4,65 μέτρα, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο άλμα επί κοντώ. Στο ίδιο ύψος έμεινε και η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά έμεινε εκτός βάθρου λόγω περισσότερων χαμένων προσπαθειών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα