Κωμικές δικαιολογίες για τα «πάρτι» των κουκουλοφόρων

Γεροβασίλη και Παπακώστα ανακάλυψαν ως υπευθύνους για τα γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα media 
Μητσοτάκης: Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βίαΕκτός τόπου και χρόνου δείχνει να βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα προσπαθούν να υποβιβάσουν όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, οπότε οι δρόμοι της Αθήνας -αλλά και της Θεσσαλονίκης- μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη από χούλιγκαν και αναρχικούς, ενώ έφτασαν στο σημείο να επιρρίψουν ευθύνες στα ΜΜΕ! Ακόμη μία φορά γίνεται το ίδιο λάθος… Πολλές ηγεσίες υπουργείων και ιδίως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιλέγουν να μιλήσουν με… στοιχεία και αριθμούς, και δεν δίνουν βάση στην πραγματικότητα που βιώνουν οι απλοί πολίτες στις γειτονιές τους. 

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» και πρόσθεσε: «Επιλέγονται όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της Ν.Δ. σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας». Μάλιστα, η υπουργός επιτέθηκε και σε συνδικαλιστές αστυνομικούς, με αφορμή την ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία ανέφερε: «Εχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων». 

Για πραγματικότητα που χάνεται στον… κυκεώνα της δημοσιογραφίας έκανε λόγο από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα σε ομιλία της σε επιτροπή της Βουλής. «Είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο που έλεγαν ότι χάνεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα των πολιτικών για πολιτικούς λόγους. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την ασφάλειά τους» είπε. 

Παράλληλα, η κυρία Παπακώστα σημείωσε ότι «η σύγχρονη φιλοσοφία αστυνόμευσης την οποία δουλεύουμε βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη και όχι στην καταστολή που δεν βοηθά τα νέα δεδομένα». Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη της στα ΜΜΕ, λέγοντας πως το αίσθημα ανασφάλειας δημιουργείται από εκείνους «που κρατούν τα μικρόφωνα 24 ώρες το 24ωρο και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ενώ εμείς μιλάμε μόνο πέντε λεπτά και χανόμαστε».

—-

Μητσοτάκης: Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία

Τη στήριξή του στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Ακρόπολης εξέφρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον χώρο, που το βράδυ του Σαββάτου είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που συντηρεί ψηλά στη δημόσια ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη, ενημερώθηκε λεπτομερώς για το συμβάν από αστυνομικούς που έζησαν διά ζώσης τον «εφιάλτη» και επανέλαβε ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. «Είτε χαμηλής έντασης είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» δήλωσε και δεσμεύτηκε πως η Ν.Δ. θα στηρίξει την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχει απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά.

Καταγγελία

Στον κ. Μητσοτάκη καταγγέλθηκε από τους αστυνομικούς ακόμα ένα απαράδεκτο γεγονός, ότι εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. «Αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες». 

Την ίδια στιγμή, δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Ολγα Γεροβασίλη από τη Βουλή, κατηγορώντας τον για όψιμο ενδιαφέρον. Οπως είπε, το συγκεκριμένο τμήμα καταργήθηκε το 2014, επί υπουργίας του Νίκου Δένδια, έπειτα από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις, με πρόσχημα ότι είχε καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησης.

Ταυτόχρονα, βλέποντας παντού… εχθρούς, υποστήριξε πως η δήλωση Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία χωρίς ΜΑΤ αποτελεί «υποκίνηση σε πράξεις βίας». Προφανώς, τις κλούβες ΜΑΤ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις κουβαλάνε για… ντεκόρ.

—-

Ταυτοποίησαν 28χρονο μέλος του Ρουβίκωνα

Στις 25 Δεκεμβρίου του 2017, ανήμερα τα Χριστούγεννα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί με μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Ψυχικό, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. 

Χθες, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε ένα από τα μέλη της αναρχικής ομάδας, που συμμετείχαν στην επίθεση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 28χρονος φέρεται ότι ήταν στην επίθεση καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του σε μια σακούλα με μπογιές που είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί στην είσοδο της πρεσβείας. Ο νεαρός είχε συλληφθεί ξανά το 2018 έπειτα από διάρρηξη σε κεντρικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας, όταν είχε εισβάλλει με αντικλείδι. 

Τότε οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και στη συνέχεια τους συνέλαβαν. 

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από τα μέλη του Ρουβίκωνα είχε πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες των Χριστουγέννων του 2017 με δεκάδες μπουκάλια μπογιά και με σκοπό την αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους. 

Μετά το συμβάν είχε ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Πλέον, η παραπάνω ταυτοποίηση συσχετίστηκε με τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα