Δεν σέβεσθε, κ. Πάυατ

Ο Πρέσβυς των ΗΠΑ καλωσόρισε την «επιστροφή της Ελλάδος στα Βαλκάνια» (!)Από τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Kύριε Πρέσβυ των ΗΠΑ, 

Μεταδόθηκε ότι μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών είπατε: «Με τη Συνθήκη των Πρεσπών η Ελλάδα επέστρεψε στα… Βαλκάνια. Καλώς ήρθε!» Μπα; Είχατε μήπως πριν την άποψη ότι η Ελλάδα δεν ήταν στα Βαλκάνια; Περίεργο. Ο υπογράφων, απευθυνόμενος με έτερη ανοικτή επιστολή του από τη στήλη αυτή (18/1/2019) στην κυρία Ανγκελα Μέρκελ, της παρέθετε ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως ιστορικό ντοκουμέντο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων είσθε εκπρόσωπος, θεωρούσαν πάντοτε τη μετα-οθωμανική Ελλάδα όχι ως αναβίωση της βυζαντινο-ρωμαϊκής ή της κλασικής Ελλάδος αλλά ως οργανικό μέρος των από του 6ου αιώνος μ.Χ. σλαβο-βαλκανικών territories… Εφόσον όμως το είχατε και εσείς διδαχθεί έτσι, πώς θεωρείτε την Ελλάδα «επιστρέψασα» σε κάτι στο οποίο -κατά τις ΗΠΑ- ανήκε πάντοτε; Υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει… Πεπαιδευμένος εσείς διπλωμάτης, μάλλον μάς βλέπατε στην καριέρα σας διαφορετικά από το ρέον εκπαιδευτικό κανάλι στις ΗΠΑ: Ως λαό με παλαιότερη και ηγετικότερη πορεία αυτής των Σλάβων. Είχατε έτσι, υποθέτω, αντανακλαστικό φόβο μήπως «το στρίψουμε» το πράγμα προς άλλες κατευθύνσεις… Αλλωστε οι Ελληνες υπήρξαν ιστορικώς πολυμήχανοι και ερευνητικοί Οδυσσείς ανά τον κόσμο. Οπως -θα χρησιμοποιήσω καίριο παράδειγμα- είναι οι Εβραίοι! Κάτι πρέπει να συμβαίνει ώστε ακόμα και εσείς ο πεπαιδευμένος να αλλάζετε τώρα και πίσω! Και να μάς βλέπετε ως… όμαιμους των Σκοπιανών «Βαλκάνιους» που «επιστρέφουν»! 

Κύριε Πρέσβυ, δεν μάς σέβεσθε. Πρώτον, εσείς οι Αμερικανοί επιστρέψατε στα Βαλκάνια, κ. Πρέσβυ, δεν επιστρέφουμε… εμείς! Και επιστρέφετε χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τουλάχιστον δύο μπάτλερ, αυθεντικών βρικολάκων του σοβιετισμού. Είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Κοτζιάς, που ήδη ακόμη και προ της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών αποκαλούσε κατά τα βουλήματά σας τους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες», στο ίδιο δε Φόρουμ όπου μάς καλωσορίσατε εσείς ως… «επιστρέφοντες» κ.λπ. τους αποκάλεσε ο ίδιος ενώπιον του διεθνούς κοινού «Μακεδόνες» σκέτο! 

Και είναι επίσης ο σημερινός περίεργος πρωθυπουργός των «επιστρεφόντων» Τσίπρας, ο οποίος διόρισε αναπληρώτρια υπουργό του επί των Εξωτερικών μια κυρία που θεωρεί τις Πρέσπες συνέχεια των αγώνων του εδώ Εμφυλίου υπέρ της Σοβιετικής Ενωσης…

Δεύτερον, κύριε Πάυατ, επιστρέφουν επιπλέον σε εσάς Αλβανοί, Κοσοβάροι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Γεωργιανοί, Αζέροι, Ουκρανοί, Κροάτες, Σλοβένοι, Μολδαβοί κ.τ.λ. Δεν έχουμε, κύριε Πρέσβυ, ανάγκη να «επιστρέψουμε»… εμείς! Εμείς, κύριε Πάυατ, ήμασταν το μόνο σύμμαχό σας δυτικό κράτος που αντιστάθηκε αδίστακτα στον Γερμανικό Αξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για έξι φοβερούς μήνες… Και ήμασταν ο μόνος δυτικός λαός που, παρά τη συμφωνία της Γιάλτας (η οποία παραχωρούσε την Πολωνία στον Στάλιν και εμάς στην αγγλοσαξονική σφαίρα), αναγκαστήκαμε να υποστούμε και έναν πενταετή εμφύλιο πόλεμο κατευθυνόμενο από τα Βαλκάνια, προκειμένου να κουρελιαστεί η Γιάλτα και να ενταχθούμε στην επιρροή των Σοβιετικών… Ερχεσθε τώρα εσείς και μας λέτε «Καλώς ήρθατε» (!). Ακούστε, κύριε Πάυατ: Δεν σέβεσθε την Ελλάδα… Οι Ελληνες, κ. Πρέσβυ, υπήρξαμε ιστορικοί ηγήτορες των Βαλκανίων (πολιτικοί, θρησκευτικοί, εκπαιδευτικοί, οικονομικοί, και επαναστατικοί εναντίον του οθωμανισμού) πολύ προτού φθάσετε εσείς και η κυρία Μέρκελ να μάς πείτε «Καλώς ήρθατε» (!) μεταβάλλοντάς μας σε σλαβο-μπάτλερ… Μετά τιμής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα