Κυνισμός και φθηνές δικαιολογίες για τις μαζικές προσαγωγές

Πανικός Γεροβασίλη και Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις για όσα έγιναν στα ΓιαννιτσάΗ Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα ξεπέρασαν όλα τα όρια της υποκρισίας στον πανικό τους να δικαιολογήσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα μαζικών προσαγωγών πολιτών. Παρά το γεγονός ότι το πράγμα έχει ξεφύγει, με χαρακτηριστικό δείγμα τις προσαγωγές φιλήσυχων πολιτών στα Γιαννιτσά, οι οποίοι προσήχθησαν λίγο πριν από εκδήλωση με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, ενώ βρίσκονταν σε καφετέριες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, οι δυο κυρίες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

«Η προληπτική προσαγωγή είναι θεμιτό μέσο για να προλάβεις τα χειρότερα» είπε κυνικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεχνώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αντιπολίτευσης ανέβαινε στα κάγκελα κάθε φορά που γίνονταν τέτοιες προσαγωγές. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη επέτειο θανάτου του 16χρονου Γρηγορόπουλου, όταν η Αθήνα καιγόταν και η Αστυνομία αναγκαστικά προχώρησε σε δεκάδες προληπτικές προσαγωγές για να ελέγξει την κατάσταση.

«Τον τελευταίο χρόνο και στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς, διάφορες οργανωμένες ομάδες καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Είτε είναι πολιτικοί είτε συγκεντρώσεις, η Αστυνομία οφείλει να προστατεύσει το γεγονός και ένας από τους τρόπους είναι η προληπτική προσαγωγή. Δεν είναι κόντρα στη δημοκρατία» ισχυρίστηκε η κυρία Γεροβασίλη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Δίκη προθέσεων

«Πρόληψη» βάφτισε τις προσαγωγές πολιτών και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Το δόγμα του υπουργείου είναι η πρόληψη, όχι η καταστολή. Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα» πρόσθεσε η κυρία Παπακώστα, κάνοντας ουσιαστικά… δίκη προθέσεων.
Εν τω μεταξύ ο Νίκος Τόσκας συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει στο πεδίο της ανομίας. «Είναι παραμύθια όσα λέγονται για τον χειρισμό ότι δήθεν δεν αφήνει η πολιτική ηγεσία την Αστυνομία. Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση παρά στην αντιπολίτευση και έχει καταδικαστεί πάνω από 100 φορές» είπε. Για αύξηση της εγκληματικότητας την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Κώστας Κυρανάκης και ζήτησε «όποιος πετάει μολότοφ να συλλαμβάνεται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα