Με ύφος κατακτητή ο Τζέφρι Πάιατ στον ΟΛΘ!

Νέα ανάμειξη στα κοινά της χώρας από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος χθες έκανε εμφάνιση κυρίαρχου τοποτηρητή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τόλμησε να μιλήσει από την καρδιά της Μακεδονίας για το πόσο καλό θα κάνει στην πόλη η Συμφωνία των ΠρεσπώνΟ κ. Πάιατ επισκέφτηκε το λιμάνι, καθώς εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε χώρους του λιμανιού η 4η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Μάχης των ΗΠΑ, η οποία ολοκλήρωσε ασκήσεις και εκπαιδευτικές αποστολές που πραγματοποίησε με έδρα το Στεφανοβίκειο σε συνεργασία με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και η πύλη των δυτικών Βαλκανίων για τις παγκόσμιες αγορές.

Τόνισε επίσης ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι καθοριστικός ο ρόλος του λιμανιού της και δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό, μέσω της συμμετοχής μας εδώ». Επιπλέον, ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για διευκόλυνση μεταφοράς των στρατευμάτων του κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Ευρώπη.

Στον χώρο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, που τόνισε: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι είναι πανέτοιμες και ισχυρές, αποδεικνύουν ότι μπορούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα του αμερικανικού στρατού αποτελείται από 300 άτομα προσωπικό και 37 αεροσκάφη, τα οποία είναι τύπου Chinook, δηλαδή μεταφορικά, επιθετικού τύπου Black Hawk και Apache, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα UAV. Τα αεροσκάφη μαζί με τα οχήματα της μονάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης, μέχρι την οριστική αναχώρησή τους για τις ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα