Κορυφαία η «έξυπνη» μονάδα απορριμμάτων στις Σέρρες!

Είναι μέσα στα έξι καλύτερα έργα κοινής ωφελείας παγκοσμίωςΕνα από τα έξι καλύτερα έργα κοινής ωφέλειας παγκοσμίως θεωρείται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, έργο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα προκρίθηκε στα καλύτερα στην κατηγορία Best Utilities Projects in 2019 για Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή στο πλαίσιο του θεσμού των Partnership Awards, που διοργανώνονται στο Λονδίνο.

«Η δουλειά φέρνει το αποτέλεσμα… και στον ΦΟΔΣΑ έχουμε δουλέψει πολύ, είμαστε υπερήφανοι όλοι για το αποτέλεσμα, και οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί όλοι μαζί σε μια συλλογική προσπάθεια φτάσαμε στο σήμερα όχι μόνο να αποτελούμε παράδειγμα για άλλες Περιφέρειες αλλά να έχουμε διεθνή διάκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης.

Η μονάδα που ολοκληρώνεται και αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά τον προσεχή Μάιο διακρίθηκε για τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος -καθώς με τη λειτουργία της θα θάβονται λιγότερα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ- αλλά και για τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις της που διασφαλίζουν τη μη διαφυγή οσμών και εξωτερικά δεν παραπέμπουν σε κάποιο έργο στο οποίο γίνεται διαχείριση απορριμμάτων.

«Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια που με έξυπνες τεχνολογίες θα μειώνει τα απορρίμματα ως και 50%! Μια Περιφέρεια η οποία με την καθημερινή, ενεργό και συστηματική συμμετοχή των πολιτών της θα ανεβάσει δραστικά μέχρι το 2020 τα επίπεδα ανακύκλωσης, ανάκτησης υλικών και θα προωθεί πρακτικές επαναχρησιμοποίησης. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς άλλα πρόστιμα, χωρίς άλλες επιβαρύνσεις στους πολίτες» σχολίασε μετά τη διάκριση ο κ. Γεράνης, ο οποίος έχει βάλει στόχο να κάνει τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έναν από τους καλύτερους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος του φορέα, τον οποίο εμπιστεύτηκαν ομόφωνα 38 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, από την αρχή της θητείας του προτείνει λύσεις που θα οδηγήσουν σε μια κυκλική οικονομία, η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γεράνης, είναι το μέλλον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα