Πετρόπουλος κυνικός και αμετανόητος

«Ναι, κόψαμε τις συντάξεις» είπε ο υφ. Εργασίας στη Βουλή. Αοριστολογίες για τη ρύθμιση των οφειλών στα ΤαμείαΗ αμετροέπεια του Τάσου Πετρόπουλου ξεπέρασε τα όρια. Ο ανερμάτιστος υφυπουργός Εργασίας προκαλεί πλέον σχεδόν καθημερινά, καθώς μιλώντας στη Βουλή, αντί να δώσει σαφείς εξηγήσεις σε εργαζομένους και συνταξιούχους, εξήγγειλε γενικώς και αορίστως ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία και επεσήμανε ότι η προωθούμενη ρύθμιση δεν δημιουργεί κενά και νέα ελλείμματα. «Τώρα εξετάζονται νομοπαρασκευαστικά θέματα» είπε επίσης ζητώντας τη συναίνεση των κομμάτων. 

Το ίδιο γενικόλογα μίλησε και αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, εξαγγέλλοντας ότι θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση, ώστε οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55 ετών να μην περικόπτονται ύστερα από μια τριετία.
Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε ακριβώς θα έρθουν αυτές οι ρυθμίσεις, τι θα περιλαμβάνουν αναλυτικά και ποιους θα αφορούν. Και να σκεφτεί κανείς ότι σκοπός της σχετικής συζήτησης στη Βουλή ήταν η ενημέρωση του κ. Πετρόπουλου για το Ασφαλιστικό! Η αμετροέπεια βέβαια του υφυπουργού δεν σταματά εδώ.

Πρόκληση

Ο ίδιος ομολόγησε κυνικά ότι η κυβέρνηση μείωσε κύριες συντάξεις. «Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε κάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις;» αναρωτήθηκε απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, και στη συνέχεια παραδέχθηκε επιτέλους:
«Υπάρχει αύξηση στις περισσότερες συντάξεις, υπάρχουν όμως και μειώσεις εκεί που έχουμε λιγότερους χρόνους ασφάλισης. Περίπου 620 χιλιάδες έχουν αύξηση».

Συνέχισε μάλιστα την πρόκληση αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένα σύστημα που αποδίδει «ισονομία» και «δικαιοσύνη», προσθέτοντας ειρωνικά: «Πού να δείτε πού θα πάνε οι συντάξεις με τον νόμο Μηταράκη». Πάνω στην κρίση ειλικρίνειας μάλιστα παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην απόδοση των συντάξεων, που πάει πιο αργά κι από χελώνα, εξαγγέλλοντας πάλι βελτίωση της κατάστασης στο… μέλλον.

Την ίδια ώρα ο αμετανόητος Πετρόπουλος επέμεινε σε όσα τραγικά είπε πρόσφατα σε μαθητές δημοτικού, οι οποίοι παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής, περί Ελλήνων που έτρωγαν στα σκουπίδια και γι’ αυτό είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι.

Επικαλούμενος ένα τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ. από το 2015, στο οποίο εμφανίζονταν μαθητές να ρωτούν τον δάσκαλό τους για ποιο λόγο η χώρα μας δεν βρίσκεται στον χάρτη της Ευρώπης, είπε απευθυνόμενος στους «γαλάζιους» βουλευτές: «Εσείς βγάζατε σποτ με το “γιατί κύριε” και κατηγορείτε εμένα, που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια στα παιδιά;» Δεν βάζει μυαλό ο υφυπουργός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα