Στο σφυρί άρον άρον οι λιγνιτικές της ΔΕΗ

Τις διαδικασίες-εξπρές με τις οποίες θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη περιγράφει τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος ΣταθάκηςΣτην τροπολογία αναφέρεται ότι στον επαναληπτικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι επενδυτές που συμμετείχαν στην πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, που ακυρώθηκε, καθώς και όσοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον στη νέα διαδικασία.

Οι πιέσεις που ασκούν οι δανειστές και οι Βρυξέλλες για την ταχύτατη πώληση αποτυπώνονται στη δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στην οποία «προσκαλούνται εντός εφτά ημερών οι υποψήφιοι επενδυτές που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία του άρθρου 2 (σ.σ.: προηγούμενος διαγωνισμός) καθώς και όσοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον». Η πρόσκληση θα περιλαμβάνει τη διαδικασία προεπιλογής και τελικής επιλογής των συμμετεχόντων.

Οι αποδοχές

Σε άλλη διάταξη της τροπολογίας αναφέρεται ότι το ύψος των ετήσιων αποδοχών που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στις μονάδες τους τελευταίους 12 μήνες προτού μεταβιβαστούν δεν θα μεταβληθεί μετά την πώληση, ασχέτως με τον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας.

Για το θέμα της αποτίμησης των μονάδων που θα πωληθούν, η τροπολογία προβλέπει ότι είναι μεν προαιρετική η αποτίμηση των πωλούμενων μονάδων, αλλά είναι υποχρεωτικός ο ορισμός εκτιμητή που θα αξιολογήσει το περί ευλόγου και δικαίου προτεινόμενου τιμήματος. Στην περίπτωση που η ΔΕΗ προσλάβει νέο εκτιμητή ο τελευταίος «λαμβάνει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού».

Φ.Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα