Προ των πυλών 26 νέα Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών!

Είκοσι έξι νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες, με βάση τον σχεδιασμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ)Σημειώνεται ότι από την 1η Μαρτίου 2017 η γραμματεία έχει συστήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ), και μέχρι σήμερα λειτουργούν 25 αντίστοιχα σημεία εξυπηρέτησης, σε Αττική (Αθήνα και Πειραιά), Θεσσαλονίκη και 14 επαρχιακές πόλεις. Μέσω του δικτύου αυτού έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά μέχρι σήμερα 12.554 οφειλέτες.

Από το σύνολο των οφειλετών που προσήλθαν σε κέντρα και γραμματείες:
• το 75% ήταν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες),
• το 20% εκπρόσωποι πολύ μικρών επιχειρήσεων,
• το 5% εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περί το 60% των περιπτώσεων ζήτησε γενικότερη ενημέρωση σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα ζητήματα ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, ενώ το 40% των πολιτών ζήτησε εξειδικευμένη νομική ή/και οικονομική συμβουλή επί προβλημάτων που αντιμετωπίζει, οι οποίες καλύφθηκαν κατόπιν επαφής των εργαζομένων των ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ με την Κεντρική Υπηρεσία (νομικό και οικονομικό τμήμα) της ΕΓΔΙΧ. Ως προς την κατανομή των χρεών, διαπιστώνεται ότι:
• το 35% των οφειλετών που προσήλθαν στα ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ έχουν οφειλές ταυτόχρονα προς τα πιστωτικά ιδρύματα και προς το Δημόσιο (ΑΑΔΕ / ΔΟΥ και ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ),
• το 50% των εξυπηρετούμενων δανειοληπτών έχει οφειλές μόνο προς τα πιστωτικά ιδρύματα,
• το 15% έχει οφειλές μόνο προς το Δημόσιο.

Το εισόδημα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών (75%) κυμαίνεται μεταξύ 8.000-15.000 ευρώ.

Γ.Χ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα