Πατρινό καρναβάλι για… Γκίνες

Σήμερα γίνεται ο μεγάλος χορός για μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρAντίστροφα μετρά ο χρόνος στην Πάτρα για την κορύφωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Λίγο πριν από το μεγάλο ξεφάντωμα, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, οι διοργανωτές έχουν βάλει ένα μεγάλο στοίχημα: να μπουν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό, τον ρυθμό του οποίου θα ακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 άτομα! 

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα χορού θα στηθεί σήμερα σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου της Πάτρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η χορογραφία θα είναι απλή, θα έχει διάρκεια οκτώ λεπτά και σε αυτή θα συμμετέχουν περισσότερα από 1.000 άτομα όλων των ηλικιών, ακόμα και όσα δεν έχουν σχέση με τον χορό, ώστε να χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα και διεθνή αναγνώριση στην πόλη με την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης επισήμανε: «Η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πιστοποίηση του ρεκόρ «θα γίνει επί τόπου, εφόσον πληρούνται όλες οι προδιαγραφές, και στη συνέχεια το υλικό αποστέλλεται για επανέλεγχο», ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την καινούργια προσπάθεια. Και επειδή χορευτικό χωρίς προετοιμασία δεν γίνεται, οι απαραίτητες πρόβες έχουν γίνει τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ρεκόρ θα σημειώσει και η προσέλευση του κόσμου στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες και άλλοι φορείς της πόλης σχετικά με την κίνηση είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Την ίδια στιγμή, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι το Σάββατο στην Πάτρα πραγματοποιείται η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, η οποία αποτελεί την «προθέρμανση» για τους χιλιάδες καρναβαλιστές για το μεγαλύτερο γεγονός του Πατρινού Καρναβαλιού, τη Μεγάλη Παρέλαση, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα