Εκαναν κουρέλι τη συμφωνία

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι Σκοπιανοί ποδοπάτησαν τις Πρέσπες

Παρουσιάστηκαν ως «Μακεδονία» στην τουριστική έκθεση Βερολίνου. Η ελληνική πλευρά απλώς… κοιτούσε. Διορθώθηκε το «λάθος» έπειτα από τον σάλο

Η Κουντουρά, αντι να αντιδρά, ψαχνει πως θα «τρυπωσει» στην ευρωβουλήΗ Θέση μας: Η αποθράσυνση των Σκοπιανών

Διαβάστε επίσης:

►Απίστευτο! Ο Πάιατ υιοθετεί τις κατηγορίες κατά του Τραμπ σε… ψυχροπολεμικά σεμινάρια

►Στο χειρουργείο για βηματοδότη ο Μίκης Θεοδωράκης

►Τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ θέλει ο Ν. Παπανδρέου

►Υποψήφιος για τον Δήμοτης Αθήνας και ο Γιώργος Καραμπελιάς

►Αναδρομικά: «Χαστούκι» στον ΕΦΚΑ

►Παγίδα μέσω ΔΕΗ για το επίδομα ενοικίου. Χαράτσι πάνω απο 130 €

►Στο χειρουργείο για βηματοδότη ο Μίκης Θεοδωράκης

«Κουρελού» η Συμφωνία των Πρεσπών με το καλημέρα

Τα Σκόπια έστησαν τουριστικό περίπτερο -πρόκληση στο Βερολίνο όπου διαφήμιζαν ως ιδανικό προορισμό τη Μακεδονία (σκέτο)

Κουρελόχαρτο» έχουν κάνει ήδη τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί, όταν η ελληνική κυβέρνηση την περιφέρει και την τηρεί σαν… Ευαγγέλιο.

Ο αλυτρωτισμός εκ μέρους των γειτόνων ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αφού διαφημίζουν σε διεθνείς εκθέσεις τη χώρα τους και την πραμάτεια τους ως «Μακεδονία» και όχι ως «Βόρεια Μακεδονία», επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα των «προθύμων» προέβη στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Η παράσταση «Τα Σκόπια ξηλώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας δική τους τη Μακεδονία, και η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν τρέχει τίποτα» παίχτηκε στο Βερολίνο για αρκετές ώρες χθες, με θεατές εκατοντάδες χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, προκαλώντας ζημιά στον ελληνικό τουρισμό και δημιουργώντας σύγχυση σε όσους δεν γνωρίζουν για τη Μακεδονία.

Το υπουργείο Τουρισμού των Σκοπίων, συγκεκριμένα, έστησε περίπτερο στο Βερολίνο με πλακάτ και αφίσες που έγραφαν «Μακεδονία, ο επόμενος προορισμός σου» (Macedonia your next destination), όπως και «Αέναη Μακεδονία» (Macedonia Timeless).

Παγίδες

Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ήταν γραμμένη με μικρά γράμματα, όπως οι παγίδες στα συμβόλαια των τραπεζών… Να σημειωθεί ότι «Macedonia Timeless» είναι η ονομασία του επίσημου ιστότοπου και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού Τουρισμού των Σκοπίων.

Δίπλα από το τουριστικό περίπτερο των Σκοπίων βρίσκεται το ελληνικό, στο οποίο κατά τον ιστότοπο omorfataxidia.gr υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες, την Ανατολική, τη Δυτική και την Κεντρική. Το site σχολιάζει: «Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία». Πάντως, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν κανονικά τη χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic Nordmazedonien).

Η πρόκληση αυτή εκ μέρους των Σκοπίων έλαβε διαστάσεις, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναγκάζεται χθες το απόγευμα να παρέμβει και τελικώς να κατέβουν οι αφίσες και τα πλακάτ από το περίπτερο του υπουργείου Τουρισμού των Σκοπίων που ανέφεραν ως σκέτη «Μακεδονία» τη χώρα τους.
Το κρούσμα αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μόνο δείγμα αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων, που βεβαίως συνιστά παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη γειτονική χώρα (έτρεξε) για συναντήσεις η Αναγνωστοπούλου

 Μεγάλη πρεμούρα να γραφτεί το όνομά της στους πρώτους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα που μετέβησαν στη «Βόρεια Μακεδονία» φαίνεται ότι έχει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου (φωτό), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με το «βαρύ» πρόγραμμά της στη γειτονική χώρα σήμερα. Οπως αναφέρει, θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Σία Αναγνωστοπούλου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Ντιμιτρόφ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπ. Οσμάνι. Στην ελληνική αντιπροσωπία θα μετάσχουν και άλλοι «πρόθυμοι» βουλευτές, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Ιωάννης Σηφάκης, καθώς επίσης και ο γ.γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών. Εκτιμάται ότι η επίσκεψη αυτή σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα θα προετοιμάσουν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, που προγραμματίζεται για τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος για τα προϊόντα, ισχυρίζεται η Χατζηγεωργίου

«Σέβομαι την ευαισθησία των πολιτών για ένα σημαντικό εθνικό θέμα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πολλές αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι υποκινούμενες για ψηφοθηρικούς λόγους» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατηγορώντας ευθέως τη Ν.Δ. ότι επενδύει πολιτικά στο κλίμα αναταραχής και ανασφάλειας.

Μιλώντας στον Πρακτορείο FM, η υφυπουργός τόνισε πως στο Μακεδονικό η κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική γραμμή και προχώρησε σε μια συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα. Δήλωσε δε ότι οι πολίτες σύντομα θα κατανοήσουν τα θετικά αυτής της συμφωνίας. Επίσης, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που φέρουν το όρο «Μακεδονικό» ή «Μακεδονία» και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μέριμνα, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα προκύψουν.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της Ν.Δ. γύρω από ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, η κυρία Χατζηγεωργίου τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μεγεθύνει επικοινωνιακά όποια προβλήματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
«Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, υπάρχουν φαινόμενα, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. κάνει καλά τη δουλειά της. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τρομοκρατική όσο την παρουσιάζουν η Ν.Δ. και μερίδα των ΜΜΕ. Οι δείκτες δείχνουν ύφεση της εγκληματικότητας» τόνισε και επιτέθηκε στους υποψηφίους που υποστηρίζει η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι υιοθετούν ακριβώς την ίδια ατζέντα.

BBC: Επιμένει στην προβοκάτσια με τη σλαβομακεδονική μειονότητα

Επιμένει στις προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας το βρετανικό δίκτυο BBC.

Αφού προκάλεσε σάλο με το άρθρο περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και δεν πείστηκε από την αφοπλιστική, αν και καθυστερημένη απάντηση που έδωσε ο Ελληνας πρέσβης στο Λονδίνο, επανήλθε με νέο δημοσίευμα, στο οποίο εν ολίγοις σημειώνει ότι «είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια η σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας Ανδρέα Πετρίδη, το BBC σχολίασε πως δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα», αλλά παρέπεμψε στην παράγραφο του δημοσιεύματος που ανέφερε ότι «ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 ζουν ακόμα στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, ωστόσο μόνο 10.000 – 20.000 θα ταυτοποιούνταν ως μέλη μιας μειονότητας».
Και καταλήγει ότι «ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια».

Η εμμονή του βρετανικού δικτύου με το θέμα αυτό επιβεβαιώνει σκοπιμότητες και «παιχνίδια» εις βάρος της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα