Λεονταρισμοί του Ερντογάν και απειλές προς την Ελλάδα

Μεγάλη ιδέα για την Τουρκία έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, για να τονώσει το ηθικό των διαλυμένων ενόπλων δυνάμεών του……είπε πως «οι Ελληνες τρόμαξαν από την τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”» και πως η Αγκυρα δεν φοβάται οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση. 

Αμέσως μετά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό 24 TV, άρχισε τις απειλές με τον γνωστό ανατολίτικο τρόπο, αφού κάλεσε την Ελλάδα να «μην αντιληφθεί τη “Γαλάζια Πατρίδα” ως άσκηση εναντίον της», ξεκαθαρίζοντας όμως πως οι Τούρκοι είναι «στρατιωτικός λαός» και θα συνεχίσουν να εκτελούν γυμνάσια «στις θάλασσές τους».

Πρόσθεσε ότι τώρα που ολοκληρώθηκε το στρατιωτικό σκέλος της «Γαλάζιας Πατρίδας» οι Ελληνες «ξύπνησαν» και πραγματοποιούν ασκήσεις στα νησιά. «Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, κάποιον φόβο. Ομως είμαστε έτοιμοι πάντα», κατέληξε, επαναλαμβάνοντας τα περί ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο. Στο μεταξύ, χθες οι Τούρκοι έστειλαν δύο μαχητικά F-16 τους να πετάξουν πάνω από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα πάνω από τη νησίδα Μαυριάς, ανατολικά της Αμοργού.

Η ενέργεια, που είναι επιθετική, εκδηλώθηκε σε ύψος 18.000 ποδών. Την απάντηση έδωσε από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. «Η παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις» δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα