Εμπλουτίζει στα κρυφά ουράνιο ο Κιμ

Η Πιονγιάνγκ δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους. Δυσαρεστημένος ο ΤραμπΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Μόλις δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να ανακατασκευαστεί τμήμα του κέντρου εκτόξευσης δορυφόρων στη Σόχε, εφημερίδα της Σεούλ ανέφερε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας κατέγραψε κινήσεις οχημάτων ανεφοδιασμού προς τις εγκαταστάσεις πυραυλικών δοκιμών στη Σανουμντόνγκ της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δραστηριότητα που παρατηρείται συνδέεται με το πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων. Oπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, της «JoongAng Ilbo» -που επικαλείται πηγές προσκείμενες στη νοτιοκορεατική Βουλή, τις οποίες όμως δεν κατονομάζει-, η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε ακόμα ότι η Βόρεια Κορέα συνέχιζε να εμπλουτίζει ουράνιο πριν από τη σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ στο Ανόι. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο πλευρών έληξε άδοξα, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνουν κοινές δηλώσεις ή ανακοινώσεις.

Επιβεβαίωση

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια αποκάλυψη ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας, καθώς ήταν η πρώτη επίσημη επαλήθευση από τη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εμπλουτίζει ουράνιο. Η περιοχή Σανουμντόνγκ έγινε γνωστή διότι εκεί κατασκευάστηκε ο διαβόητος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15, που είχε κριθεί ικανός να φτάσει ως τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, πλήττοντάς τις καίρια.

Η είδηση αποκαλύπτεται δύο ημέρες αφού το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και δύο αμερικανικά κέντρα μελετών ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για να ανακατασκευαστεί τμήμα του κέντρου εκτόξευσης δορυφόρων στη Σόχε, ακόμη και όσο διεξαγόταν η δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Σεούλ όσο και η Πιονγιάνγκ δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα, κάτι που έκανε όμως ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας το βράδυ της Τετάρτης πως θα απογοητευτεί πάρα πολύ από τη συμπεριφορά του Κιμ εάν η πληροφορία αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα