Πράσινο φως για «πάρτι» με προσλήψεις στους δήμους!

Κατατέθηκε το ρουσφετολογικό νομοσχέδιο Χαρίτση. Προβλέπει και αθρόες ελληνοποιήσεις ξένων υπηκόων χωρίς προϋποθέσειςΕλληνοποιήσεις ξένων υπηκόων χωρίς προϋποθέσεις, προεκλογικές προσλήψεις από περιφερειάρχες και δημάρχους, καθώς και αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στα ψηφοδέλτια στο 40%, προβλέπει το άκρως ρουσφετολογικό νομοσχέδιο του Αλέξη Χαρίτση που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. 

Η κυβέρνηση προχωρά επί της ουσίας σε αθρόες ελληνοποιήσεις δίχως κριτήρια, με στόχο -τι άλλο;- την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη κάλπη.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του νομοσχεδίου, θα μπορούν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια όλοι οι αλλοδαποί άνω των 65 ετών ή αλλοδαποί με νοητική ή ψυχική ή σωματική αναπηρία, «χωρίς να συντρέχει μέρος των ουσιαστικών προϋποθέσεων πολιτογράφησης».

Μάλιστα, για τη ρύθμιση της παραπάνω διαδικασίας θα απαιτείται μια απλή κοινή υπουργική απόφαση. Ακόμα, τροποποιείται ο κώδικας ελληνικής ιθαγένειας και μειώνεται στα 550 το παράβολο απόκτησής της, ενώ καθορίζονται οι όροι παροχής ιθαγένειας σε Ρομά με μακρύ ιστορικό παραμονής στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο βρίθει από λογής λογής «δωράκια» στους απανταχού αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μια και ανοίγει τον δρόμο για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, εξαιρεί από την αναστολή προσλήψεων λόγω προεκλογικής περιόδου συμβασιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε δήμους και σε περιφέρειες για τις ειδικότητες, μεταξύ άλλων, των χειριστών μηχανημάτων, παιδικών σταθμών και καθαριότητας. Επιπλέον, αυξάνεται κατά 400 (!) άτομα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων που προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία που θα άρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οι «πρόθυμοι» Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα