Εγκρίθηκε (μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ) η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ – ΔΕΠΑ

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής -με την ψήφο μόνο του ΣΥΡΙΖΑ- το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ……ή, αλλιώς, την «αποεπένδυσή» τους, όπως την αποκαλεί… κομψά ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Οι ψηφισθείσες πλέον ρυθμίσεις οδηγούν στη διάσπαση της ΔΕΠΑ σε δύο ξεχωριστές εταιρίες, τις Εμπορίας και Υποδομών, οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Οσο για την πολύπαθη ΔΕΗ, το υπουργείο προχωρά σε δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη μετά την κήρυξη ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού. Η αντιπολίτευση υποδέχθηκε το νομοσχέδιο με σφοδρότατη κριτική, μιλώντας όχι μόνο για προχειρότητα και αποσπασματική νομοθέτηση, αλλά και για «ρουσφετάκια». Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις, αναγκάστηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου να αποσύρει τη ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καθώς και τις 79 προσλήψεις για την κάλυψη οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο που αποσύρθηκε, τα μέλη της Αρχής «υπέχουν ποινική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μόνο αν ενήργησαν με δόλο». Την ίδια ώρα, η ρύθμιση προέβλεπε τον διορισμό 79 ανθρώπων στην Αρχή χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ! Προσώρας τα επίμαχα άρθρα αποσύρθηκαν, αλλά δεν θα ξαφνιαστούμε αν επανέλθουν με τη μορφή τροπολογίας τις επόμενες εβδομάδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα