Ατέλειωτες οι «μαύρες» μέρες για τα νοικοκυριά

«Δύσκολα τα επόμενα χρόνια» λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αποδομώντας το success story του ΣΥΡΙΖΑΚαι ο Γολγοθάς συνεχίζεται! Παρά τις ψεύτικες ελπίδες για την πορεία της οικονομίας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στον λαό, έρχεται το ίδιο το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να τον διαψεύσει. Ο επικεφαλής του Γραφείου Φραγκίσκος Κουτεντάκης (που μόνο αντι-συριζαίο δεν τον λες, αφού η τοποθέτησή του είναι κυβερνητική επιλογή) προσγείωσε απότομα το κυβερνητικό αφήγημα, βάζοντας όρια στην υπέρμετρη αισιοδοξία που εκφράζεται. 

Μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε επί λέξει ότι θέλει να μετριάσει τις προσδοκίες, καθώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. «Θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποκατασταθούν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο η ευημερία και το εισόδημα των πολιτών» τόνισε, εξηγώντας ότι η Ελλάδα από εδώ και πέρα έχει βαριές δεσμεύσεις και κληρονομιές, ανακόπτοντας έτσι τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Εξίσου ανησυχητικά είναι όσα είπε για την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Ενδεχομένως με τη μείωση του αφορολογήτου ένα κομμάτι της αύξησης του κατώτατου μισθού ή ακόμα και όλο το ποσό να χαθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να αυξήσει την απασχόληση και άλλες όπου μπορεί να μειώσει την απασχόληση» είπε, εντείνοντας την αβεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα ή μη του μέτρου.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα κεντρικά πολιτικά αφηγήματα της κυβέρνησης στον δρόμο προς την κάλπη, επομένως οι αναφορές αυτές του κ. Κουτεντάκη είναι ένα χαστούκι που σίγουρα… πόνεσε.

Αναφορικά με την εκταμίευση των ποσών στα επόμενα Eurogroup, επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αστοχία θα στερήσει ποσά από τα δημόσια ταμεία και, παράλληλα, θα στείλει κακό μήνυμα στις αγορές. Ειδική αναφορά έκανε και σε σωρεία άλλων κρίσιμων θεμάτων, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυναμική που θα έχουν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις και χαρακτηρίζοντάς τις «σοβαρό κίνδυνο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα