Μεγαλοοικονόμου: Η «ξανθιά» του Λεβέντη που «ερωτεύτηκε» τον Αλ. Τσίπρα!

Η πορεία της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από την Ενωση Κεντρώων μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα επεισόδια σε Βουλή και τηλεοπτικά πλατό και η αμηχανία του Μαξίμου που δεν τολμά να επιβάλει κυρώσεις γιατί θα χάσει την πλειοψηφίαΤη γνωρίσαμε ως ξανθιά στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, αν και, ομολογουμένως, «ρέστα δίνει» ως μελαχρινή συριζαία. Αλλα μαλλιά, ίδια μυαλά… Ο λόγος, φυσικά, για τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που μέρα παρά μέρα προκαλεί για να την προσέξει ο κόσμος και, συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι, ενώ προσφάτως αποκάλυψε πως έχει καλλιτεχνική φλέβα, καθώς έγραψε τραγούδι για τον πρωθυπουργό! 

Φυσικά, γραφικοί πολιτικοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, ωστόσο η περίπτωση Μεγαλοοικονόμου είναι πράγματι άξια προσοχής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη Βουλή είτε μέσω εμφανίσεων στην αδηφάγα τηλεοπτική οθόνη, ξεπερνά πλέον τα όρια της πρόκλησης, φτάνοντας στην προσβολή, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποιο είναι το ακριβές κίνητρο για τις όλο και πιο τραβηγμένες «συμβολικές» ενέργειες και δηλώσεις που πραγματικά χάνουν τη… γλαφυρότητά τους όταν καταγράφονται στο χαρτί.

Η «εμπαργκοσπάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια δηλώνει αιώνια πίστη στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως επιθυμεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο, λίγο μετά «απειλεί» ότι θα ιδρύσει δικό της κόμμα, και δη «πρωτοποριακό», ενώ προ ημερών αποκάλυψε πως της έχει γίνει πρόταση (την οποία σκέφτεται σοβαρά!) για διαφημιστική καμπάνια σε ρούχα «από πρωινά μέχρι βραδινά, ενδύματα, ταγέρ κ.λπ.». Την αμέσως επόμενη στιγμή, βέβαια, ανακοινώνει πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, προκαλώντας εκ νέου τον γέλωτα. Το πιο πρόσφατο βέβαια «χτύπημα» της βουλευτού είναι οι στίχοι που έγραψε για τον Αλέξη Τσίπρα. «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης» είναι οι στίχοι που έγραψε η βουλευτής, ενώ χαρακτήρισε πολύ γοητευτικό τον πρωθυπουργό.

Πώς άρχισαν όμως όλα αυτά; Η βουλευτής -που εκλέχθηκε στο αξίωμα τον Σεπτέμβριο του 2015- μπήκε στο πολιτικό ραντάρ στις 10/7/2017, όταν με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι η ρήξη με το κόμμα και προσωπικά με τον Βασίλη Λεβέντη ήρθε μετά την άρνηση του τελευταίου να ορίσει τη βουλευτή αντιπρόεδρο της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι το αξίωμα απέκτησε ο Μάριος Γεωργιάδης. Ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης πάντως υποστήριξε προσφάτως ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποχώρησε από το κόμμα επειδή αρνήθηκε να της διαθέσει θέσεις μετακλητών υπαλλήλων προκειμένου να διορίσει την κόρη της.

Σε κάθε περίπτωση, τις μέρες εκείνες ήταν που άρχισε ο κατήφορος, μια και η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού οδήγησε στη δημιουργία της τουλάχιστον κωμικής κόντρας με τον αρχηγό της Ενωσης Κεντρώων, με τις εκατέρωθεν βολές περί «ξεπουλήματος» και «αχαριστίας», αντιστοίχως, να δίνουν και να παίρνουν.

Αποκορύφωμα, φυσικά, η «εισβολή» της βουλευτού στο γραφείο του κ. Λεβέντη -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών- και η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε λέγοντάς του ότι «ξεπουλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία». Οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τότε άναυδοι.

Τον Ιανουάριο του 2018, μετά τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση με τη θετική ψήφο της κατά την ψηφοφορία των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ανακοινώθηκε η προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγους μήνες μετά, τον Μάιο, έλαβε χώρα το πιο άγριο ίσως επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την ίδια, όταν εκσφενδόνισε καρέκλες, αλλά και χτύπησε με την τσάντα της πρώην συνεργάτη της στο καφενείο της Βουλής.
Εκτοτε η βουλευτής έχει συμμετάσχει σε λογής λογής επεισόδια και καβγάδες, με αποκορύφωμα τους κουραμπιέδες και τα ζαρζαβατικά των τελευταίων ημερών.

Το Μέγαρο Μαξίμου απλώς παρακολουθεί σοκαρισμένο, μη μπορώντας προφανώς να κάνει και πολλά, αφού διαθέτει ήδη μόλις 145 βουλευτές, αν εξαιρέσει κανείς τους έξι προθύμους, και μια πιθανή διαγραφή της θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Η βαφτιστήρα της Βέμπο που έσωσε τον άνδρα της και έπεσε θύμα ριφιφί

Παρότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου εκτίθεται καθημερινά, η προσωπική της ιστορία παραμένει άγνωστη. Η ίδια, μαζί με τον σύζυγό της, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, με καταστήματα στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα. Εχει τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια, ενώ έκπληξη προκαλεί ότι η νονά της ήταν η Σοφία Βέμπο! Ο πατέρας της βουλευτού είχε πολεμήσει στον αλβανικό πόλεμο, όπου γνώρισε τη Σοφία Βέμπο! Αχ και να ήξερε η τραγουδίστρια της νίκης προτού προχωρήσει στην κουμπαριά…

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου, που έχει δηλώσει πως «ακίνητα έχουμε, που τα κάναμε γονικές παροχές, και τώρα τα παιδιά θέλουν να μου τα δώσουν πίσω», είχε πέσει θύμα μεγάλης διάρρηξης, διάρκειας… τριών ημερών! Την Πρωτοχρονιά του 1994 κλέφτες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο της και επί τρεις ημέρες λεηλατούσαν τα χρηματοκιβώτια, από όπου έκλεψαν μια περιουσία, που, σύμφωνα με την ίδια, αντιστοιχεί σε σημερινή αξία 20.000.000 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο γνωρίστηκε με τον σύζυγό της σε μια καφετέρια της Κρήτης. Οπως είχε αποκαλύψει στην «Espresso» το 2017, ο σύζυγός της την κοίταζε για πολλή ώρα, αλλά στο τέλος έφυγε χωρίς να της μιλήσει. Ωστόσο, της άφησε ένα σημείωμα με το τηλέφωνό του. «Εκείνος βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Αθήνα, γιατί ήταν ο πατέρας του ετοιμοθάνατος, αλλά, επειδή του άρεσα πολύ, δεν ήθελε και να με χάσει» είχε δηλώσει η κυρία Μεγαλοοικονόμου, προσθέτοντας πως, όταν ο σύζυγός της έφτασε στο αεροδρόμιο, το αεροπλάνο είχε ήδη τροχιοδρομήσει. Το αεροπλάνο που έχασε έπεσε εκείνη την ημέρα στην Κερατέα και σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με την ίδια. «Το όνομά του υπήρχε στη λίστα! Δυο μέρες μετά του τηλεφώνησα και η πρώτη του κουβέντα ήταν “μου έσωσες τη ζωή”» είχε εξομολογηθεί η βουλευτής.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα