ΕΔΕ στον Δήμο Αθηναίων για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών ψηφοφόρων

Στόχος της έρευνας, να διαπιστωθεί εάν δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προβεί σε παρατυπίες. Ερώτηση Κικίλια στη Βουλή για τις ιθαγένειες «εξπρές»Οι αποκαλύψεις για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών έχουν θορυβήσει τη δημοτική Αρχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», έχει διαταχθεί η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να διαπιστωθεί εάν δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προβεί σε τυχόν παρανομίες. 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Εστίας», η κυβέρνηση φέρεται ότι έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα ψήφου των απόδημων Ελλήνων και παράλληλα προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς οι οποίοι θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες «εξπρές», εν όψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

Με αφορμή μάλιστα το δημοσίευμα, ο βουλευτής και τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, αναφέροντας ότι δεν είναι κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται, ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας, όπως υποστήριξε, «αποτελεί κορυφαία πράξη» και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Μεταξύ άλλων, ρωτά πότε ακριβώς σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας και πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών από ψηφοφόρους οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια, ενώ ζητά να μάθει εάν τα δημοσιεύματα ευσταθούν και με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α΄ Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 2015 στην Α΄ Αθήνας τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει 78.431 πολίτες και τη Ν.Δ. 77.630 πολίτες, ενώ από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018 το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική υπηκοότητα και έχει πολιτογραφήσει 1.515 πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτησή του στη Βουλή, είχε επισημάνει ότι «σύμφωνα µε επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα