Κάλεσμα του Κυριάκου στους ξένους επενδυτές

«Η Ελλάδα θα αποτελέσει θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια» υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNΜηνύματα στους ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν έστειλε, ως εν αναμονή πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αμερικανικού εδάφους, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Tufts, τόνισε: «Κάθε φορά που στο παρελθόν υπήρχε συζήτηση για εκλογές οι αγορές αντιδρούσαν φοβικά γιατί πίστευαν ότι οι εκλογές θα είναι συνταγή για πολιτική αστάθεια. Αυτήν τη φορά, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι πραγματικά προσβλέπουν στις εκλογές και στην πιθανή μας νίκη». Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους επενδυτές.

«Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και παράλληλα κάλεσε τους Ελληνες επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιριών τους (υπολογίζονται στα 12 δισ. ευρώ) που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, προκειμένου να στηρίξουν τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, και οι τράπεζες με τη σειρά τους να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ζήτημα της μείωσης της φορολογίας προκειμένου να στηριχτεί μια πολιτική ανάπτυξης της οικονομίας και ανέφερε ότι «όταν μιλάμε για τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις αυτό τελικά αφορά τους πάντες», ενώ πρόσθεσε ότι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών λόγω της ιδιοκατοίκησης.

Διακύβευμα

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, το διακύβευμα των εκλογών θα κριθεί από την οικονομία, καθώς «οι Ελληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά τον λαϊκισμό» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και περιγράφοντας το σχέδιό του σημείωσε ότι «το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. σε Τζανακόπουλο για τις ευθύνες στο Μάτι

Επιμένει στο θέμα των κυβερνητικών ευθυνών για τους νεκρούς στο Μάτι η Ν.Δ., μετά το εισαγγελικό πόρισμα, και μάλιστα δημοσιοποίησε βίντεο με το χρονικό των «προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών από την κυβέρνηση», ενώ 17 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι το εισαγγελικό πόρισμα «εκθέτει ανεπανόρθωτα» το Mέγαρο Μαξίμου για τέσσερις λόγους: πρώτον, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας έστησε μια «σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου» την ημέρα της τραγωδίας, ενώ γνώριζε ήδη για την ύπαρξη νεκρών.

Δεύτερον, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έλεγε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς, όταν τα απέδιδε σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Τρίτον, δικαιώνονται όσοι ειδικοί υποστήριξαν ότι ο χρόνος για εκκένωση του Ματιού ήταν επαρκής, αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε στοιχειωδώς και, τέταρτον, η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι το εισαγγελικό πόρισμα διαψεύδει την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι η κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές καλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη Τύπου στις 26 Ιουλίου 2018 παρουσιάστηκαν ως «πειστήρια ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα» του οργανισμού του οποίου προΐσταται ο Νίκος Παππάς, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι υπήρχε εμπρησμός. «Θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών» σημειώνει η Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα